Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή: «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή: «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Μένιος Φουρθιώτης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, με θέμα «Διενέργεια έρευνας για Μένιο Φουρθιώτη από την οικονομική εισαγγελία» κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι:

-Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες.

-Εταιρείες «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

-Ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη.

-Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και σχετικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και έχει διεξαχθεί σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας.

Τέλος, ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν «έχει διαβιβαστεί η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στην οικονομική εισαγγελία και αν ναι από πότε; Αν δεν έχει διαβιβαστεί γιατί καθυστερεί και πώς εξηγείται αυτή η αδράνεια;».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα