Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδικτυακή συνάντηση του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη με νέους ομογενείς από τη Βενεζουέλα

Διαδικτυακή συνάντηση του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη με νέους ομογενείς από τη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννη Χρυσουλάκη με νέους ομογενείς από τη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με τη νέα γενιά ομογενών από όλον τον κόσμο.

Εστιάζοντας στη σημασία που αποδίδει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους ομογενείς, ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη θερμά τους συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους, Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, που ομιλούν την ελληνική γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε το πολύτιμο έργο και την προσφορά των εκπαιδευτικών τους, όπως του Πάρη Παρίση, ο οποίος εδώ και 7 χρόνια τους διδάσκει ελληνικά, καθώς και των υπευθύνων των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Βενεζουέλα.

Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε, στη συνέχεια, τους νέους ομογενείς σχετικά με πρωτοβουλίες και δράσεις της Γενικής Γραμματείας στο χώρο της εκπαιδευτικής διπλωματίας, με σκοπό την προβολή της ελληνικής γλώσσας σε όλον τον κόσμο.

Επισήμανε ότι η ψηφιακή μαθησιακή ψηφιακή πλατφόρμα «StaEllinika.com» έχει υιοθετηθεί ως το επίσημο εργαλείο για την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού στην ελληνική Διασπορά.

Είναι προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο και μπορεί να υποστηρίξει με επιτυχία έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών.

«Έχουμε ήδη 30.000 εγγεγραμμένους μαθητές και φοιτητές σε 157 χώρες, σε ημερήσια βάση», τόνισε.

Επιπλέον, πέρα από την ελληνική και αγγλική έκδοση, ήδη είναι πιλοτικά διαθέσιμες προσαρμοσμένες εκδόσεις της πλατφόρμας για τους ισπανόφωνους και πορτογαλόφωνους ομογενείς στη Λατινική Αμερική.

Ο κ. Χρυσουλάκης ενημέρωσε, επίσης, τους νέους ομογενείς για τα αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, για τα οποία μπορούν να αναζητούν πληροφορίες μέσα από τη διαδικτυακή πύλη Study in Greece.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την ανάδειξη της παγκοσμιότητας και καθολικότητας της ελληνικής γλώσσας.

Ο Γενικός Γραμματέας, είχε τη ευκαιρία να ενημερώσει και να προσκαλέσει τους νέους ομογενείς στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Συνέδριο που θα διοργανωθεί από 15 έως 17 Ιουλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, που έχει ως στόχο να τεθούν ισχυρά θεσμικά θεμέλια για την πολυεπίπεδη διασύνδεση των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο.

Όπως σημείωσε, οι νέοι του Ελληνισμού από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων.

Σχετικά άρθρα