Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτος Σκυλακάκης: Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο

Απίστευτος Σκυλακάκης: Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βενζίνη, Ελληνική Λύση, Θόδωρος Σκυλακάκης, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Βελόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία Καυσίμων,

Σε μια απίστευτη δήλωση για την ακρίβεια στα καύσιμα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης να μην μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους έχουν «πάρει φωτιά».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι είναι «βαρύς ο φόρος στα καύσιμα, τεράστιος» αλλά αυτό δεν αφορά στους φτωχούς, αφού οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο».

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος.

»Δηλαδή τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης».

«Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης.

«Ο Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι δεν μειώνουν τους φόρους στα καύσιμα, γιατί δεν θέλουν να ευνοήσουν τους πλούσιους.

»Αυτούς που “τιμώρησαν” με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας», σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, το Γραφείου Τύπου σχολιάζει δηκτικά:

«Την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δηλώνει πως είναι αντιλαϊκό μέτρο η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, διότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες».

Τη δήλωση του Θ. Σκυλακάκη σχολίασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο.

Αφού αναφέρθηκε σε άλλες άστοχες δηλώσει υπουργών και βουλευτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης παρατήρησε:

«Και σήμερα βγήκε ο κ. Σκυλακάκης και μας είπε ότι «δεν έχει νόημα να μειώσουμε τον φόρο στην βενζίνη, γιατί οι φτωχοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι δεν έχουν αυτοκίνητο.

»Άρα το μέτρο θα ευνοήσει τους πλούσιους»!

»Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά ένας υπουργός;

»Βγήκε και ο κ. Μηταράκης και είπε ότι “η πρότυπη μονάδα παραγωγής τροφίμων για μετανάστες στην Λέρο είναι παράδειγμα προς μίμησιν για το εγχώριο επιχειρείν”!

»Μα καλά δεν ντρέπεστε να έχετε τέτοιους υπουργούς;».

Σχετικά άρθρα