Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα με την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα με την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και με τοπικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών κατά την παραμονή του στον Σαρτανά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων του Σαρτανά το 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Μαριούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Δημαρχείο της πόλης με τον αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου και θα τον υποδεχθούν η πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ καθώς και οι πρόεδροί και τα μέλη των Ελληνικών Συλλόγων.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι Καθηγήτριες της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων.

Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών, θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ.

Σχετικά άρθρα