Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σία Αναγνωστοπούλου: Για εμάς πατριωτισμός είναι η αλυσίδα αλληλεγγύης – Έπρεπε να λογοδοτείτε για τους νεκρούς της πανδημίας

Σία Αναγνωστοπούλου: Για εμάς πατριωτισμός είναι η αλυσίδα αλληλεγγύης – Έπρεπε να λογοδοτείτε για τους νεκρούς της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόταση Δυσπιστίας, Πρόταση Μομφής, Σία Αναγνωστοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η πρόταση δυσπιστίας, είναι εφ΄ όλης της ύλης, γιατί έχουμε μία Νέα Δεξιά, σκληρά νεοφιλελεύθερη Δεξιά η οποία προσπαθεί απέναντι στην υγειονομική, κλιματική και οικονομική – ενεργειακή κρίση, αντί να βάλει στο επίκεντρο δημόσιες πολιτικές, δημόσιους θεσμούς, δημόσιες υποδομές που θα δώσουν ασφάλεια στην κοινωνία και θα πολεμήσουν τις ανισότητες, θέλει να επιβάλλει άλλο πρόγραμμα», ανέφερε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Βάσει αυτού του προγράμματος, η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ηγεμονία για να νομιμοποιεί ακριβώς αυτό το πρόγραμμα εναντίον των δημόσιων πολιτικών, των δημόσιων θεσμών», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μονοπωλεί τον πατριωτισμό αλλά στην πραγματικότητα επιδίδεται σε μια πατριδοκαπηλεία άνευ προηγουμένου.

«Για εμάς πατριωτισμός όμως είναι αυτό που γίνεται σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο εσείς δεν το θέλετε και το απαξιώνετε συστηματικά. Και εκεί είναι οι διαφορετικές μας ιδεολογίες.

»Πατριωτισμός είναι αυτή η αλυσίδα αλληλεγγύης ανάμεσα στο σύστημα υγείας και την κοινωνία.

»Πατριωτισμός είναι να κινητοποιείς και τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη, όχι να τον προστατεύεις, να τον αφήνεις απ’ έξω και να κάνεις κρυφές διαβουλεύσεις για το πως θα ιδιωτικοποιήσεις και θα συγχωνεύσεις αυτό το σύστημα υγείας.

»Το ΕΣΥ είναι το μεγάλο ανάχωμα της δημοκρατικής κουλτούρας αυτού του τόπου και δεν πρόκειται να το ξηλώσετε, όπως θέλετε. Γι’ αυτό σας θεωρούμε επικίνδυνους», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:

«Απέναντι στους νεκρούς της πανδημίας που θα έπρεπε να λογοδοτείτε γι’ αυτό – γιατί ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ και δεν προλαβαίνει να φτάσει στα νοσοκομεία, γιατί δεν υπάρχει πρωτοβάθμια υγεία και δεν προλαβαίνει να έχει τη στοιχειώδη φροντίδα – ποιο είναι το μέτρο;

»Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός: “Ναι έχουμε νεκρούς αλλά ο τουρισμός πήγε καλά”.

»Αυτό είναι το μέτρο και ο κανόνας αυτού που θέλετε να επιβάλλετε σε αυτήν την κοινωνία».

«Πρόταση δυσπιστίας για αυτό που συμβολικά και υλικά έγινε στον Πολιτισμό.

»Τσιμεντώσατε μία Ακρόπολη χωρίς καμία διαβούλευση με κανέναν.

»Ταπεινώσατε το Εθνικό Θέατρο στο όνομα ενός “Άριστου”, τον οποίο προσπαθήσατε να συγκαλύψετε.

»Ταπεινώσατε τους καλλιτέχνες.

»Και όμως αυτός ο Πολιτισμός και αυτή η κουλτούρα δημοκρατίας αντιστέκεται.

»Οι επιζήσαντες του Πολιτισμού βγήκαν στο δρόμο.

»Οι νέοι και οι νέες στα πανεπιστήμια αντιστέκονται.

»Παντού αντιστέκονται», είπε επίσης η Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:

«Καλώ λοιπόν, αυτήν τη Βουλή και όλο τον κόσμο που μας ακούει, απέναντι σε αυτήν την ηγεμονία που θέλει να φτιάξει η ΝΔ, όπου θα δικαιώνονται οι μιντιάρχες, θα χαρίζονται τα δάνεια κομμάτων και μιντιαρχών, τραπεζίτες οι όποιοι θα έχουν ασυλία, δημοσιογράφοι που θα διώκονται.

»Απέναντι σε όλη αυτή την προσπάθεια ξεθεμελιώματος μίας κουλτούρας δημοκρατίας, ο αριστερός προοδευτικός κόσμος αυτής της χώρας, είναι η στιγμή να αντισταθεί.

»Αυτό παίζεται σήμερα στη Βουλή και όχι οι τυμβωρυχίες και οι μικροκομματισμοί», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σχετικά άρθρα