Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος κατά Γεραπετρίτη: Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη είναι στο χέρι του Φθουρθιώτη – Φύγετε τώρα

Τζανακόπουλος κατά Γεραπετρίτη: Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη είναι στο χέρι του Φθουρθιώτη – Φύγετε τώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Γεραπετρίτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μένιος Φουρθιώτης, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόταση Μομφής, ΣΥΡΙΖΑ,

Με την τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κ.Ο του κόμματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατά την έναρξη της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως «οφείλουμε να ζητήσουμε μια ειλικρινή και προσωπική συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη, συγγνώμη για ένα ακόμα ανέμελο τριήμερο, άλλο ένα χαλασμένο τριήμερο για τον πρωθυπουργό και για την Κ.Ο της ΝΔ.

»Αυτά έχει η Δημοκρατία ακόμα και για τους Λουδοβίκους.

»Αν κάνετε δεκτή την πρόταση δυσπιστίας θα έχει άπλετο χρόνο για τα Σαββατοκύριακα του».

Επιτακτική ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεδιπλώνοντας τα πυρά προς την κυβέρνηση τόνισε πως «Δεν πάει άλλο με τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, με την ακρίβεια, την θεσμική παρακμή, την διαφθορά, την υπονόμευση της δημοκρατίας, δεν πάει άλλο με τον αυταρχισμό».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγετε, να φύγετε τώρα!

»Ο κ. Μητσοτάκης άφαντος από την προηγούμενη Παρασκευή και οι επιτελής του δεν κατάφεραν να διαχειριστούνε μια προαναγγελλόμενη κακοκαιρία.

»Αλλά προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους εκτός από την εαυτό σας τα ρίχνετε στην ΕΜΙ στην Αυτοδιοίκηση που τους κρεμάτε στα μανταλάκια με κάθε ευκαιρία.

»Είστε έτοιμοι να φορτώσετε τις ευθύνες αρκεί να μην μπει στο κάδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

»Για τους εκατοντάδες χιλιάδες που έμειναν χωρίς ρεύμα και 5 μέρες μετά δεν έχετε την δυνατότητα να αποκαταστήσετε τις βλάβες».

«Αυτά είναι τα συντρίμμια του επιτελικού κράτους» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της εγκατάλειψης των πολίτων.

»Μετά την Μήδεια δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης πως όλα ήταν έτοιμα και συντονισμένα για να αντιμετωπίσουμε έκτακτα καιρικά φαινόμενα» και διερωτήθηκε «Λογοδότησε ο κ. Στυλιανίδης; η χρυσή μεταγραφεί ο κ. Σκέρτσος; ο κ. Σκρέκας; και ο κ. Θεοδωρικάκος;.

»Αυτή είναι η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους.

»Μαζί έχουμε και την αποκαθήλωση του κ. Γεραπετρίτη μαζί με το επιτελικό κράτος».

Πυρά Τζανακόπουλου κατά Γ. Γεραπετρίτη

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη είπε «Εξελίσσεται μπροστά στα ματιά μας μια ιστορία διαφθοράς …η σχέση του κ. Καθηγητή με τον κ. Φθουρθιώτη.

»Το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη είναι στο χέρι του κ. Φθουρθιώτη.

»Έχετε δώσει την σημερινή κυβέρνηση να την εκβιάσει νέας δήθεν δημοσιογράφος.

»Και σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης γίνεται από το σύμβολο του επιτελικού κράτους στο σύμβολο της διαφθοράς.

»Όλα αυτά εκτυλίσσονται στο φόντο της αποτυχίας της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, o Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μίλτος Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά άρθρα