Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Τζανακόπουλος: Σε εξαιρετικά δεινή θέση ο κ. Γεραπετρίτης για τις περίεργες συνομιλίες του με Φουρθιώτη

Δημ. Τζανακόπουλος: Σε εξαιρετικά δεινή θέση ο κ. Γεραπετρίτης για τις περίεργες συνομιλίες του με Φουρθιώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόταση Μομφής, ΣΥΡΙΖΑ,

Για μία «πολιτική κίνηση αναγκαία και επιτακτική μετά από μία ακόμα παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», έκανε λόγο σε συνέντευξή του, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και αναφερθείς στην πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης αλλά και τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η πρόταση μομφής ήταν μια προβλέψιμη κίνηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλόγισε «αμηχανία» στην κυβέρνηση.

«Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς αυτή τη δήλωση από την άλλη μεριά, σημαίνει ότι ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι τα έχει κάνει μαντάρα.

»Ακόμα και οι ίδιοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος να φύγει αυτή η κυβέρνηση…», σημείωσε με νόημα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου κατάρρευσης του επιτελικού κράτους

«Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου κατάρρευσης του επιτελικού κράτους, αυτό το επικοινωνιακό δημιούργημα του κ. Γεραπετρίτη καταρρέει πια σαν χάρτινος πύργος.

»Και ακολουθεί σε αυτό το μεταφορικό γκρεμό τον ίδιο του το δημιουργό», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Γεραπετρίτης βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δεινή θέση στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στην κοινή γνώμη, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις περίεργες συνομιλίες του με τον υπόδικο κ. Φουρθιώτη», τόνισε.

«Έναν άνθρωπο που η κυβέρνηση εξακολουθεί να χαρακτηρίζει με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αν και όλοι ξέρουμε ότι είναι κάτι πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τόσο το επιτελικό κράτος όσο και ο νομικός δημιουργός του έχουν πλέον περάσει στο επίπεδο της χλεύης», είπε, «διότι έχει καταρρεύσει το σύνολο των δομών του κρατικού μηχανισμού σε οποιαδήποτε κρίση επιχειρήθηκε να παρέμβει, είτε μιλάμε για τις φωτιές του καλοκαιριού, είτε μιλάμε για την περσινή Μήδεια, είτε για τις πλημμύρες το φθινόπωρο, είτε μιλάμε για τις περσινές πλημμύρες στην Καρδίτσα όπου οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους».

«Σήμερα σε αυτή τη θέση είναι ξανά η Αθήνα, όταν τέσσερις μέρες μετά το χιονιά, με δυσκολία μπορεί κανείς να κινηθεί σε πολλούς δρόμους της πόλης, ιδιαίτερα σε περιοχές γύρω από το Δήμο της Αθήνας», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

θλιβερά ανακριβής η πρόβλεψη της κ. Γκάγκα για την πανδημία

Όσον αφορά την πανδημία, υπογράμμισε ότι «εξακολουθεί να σαρώνει, χθες είχαμε 113 νεκρούς, καθημερινά θρηνούμε πάνω από 100 απώλειες και έχουμε ξεπεράσει τις 23.000 νεκρούς».

«Είμαστε για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον στο διπλάσιο αριθμό απωλειών ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, το ΕΣΥ καταρρέει, ενώ –όπως δήλωσε ο κ. Γεροτζιάφας- ο αριθμός όλων των νοσηλειών covid στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας», ανέφερε.

«Όλα αυτά, ενώ σήμερα υποτίθεται ότι θα βρισκόμασταν στο τέλος της πανδημίας –έτσι είχε πει η κ. Γκάγκα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η πρόβλεψη αποδείχθηκε τραγικά λανθασμένη και θλιβερά ανακριβής».

Τρίτη ακριβότερη χώρα στο ρεύμα η Ελλάδα

«Υπάρχει βεβαίως και το ζήτημα της ακρίβειας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «χθες έγινε γνωστό πως η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στο ρεύμα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται, ενώ την προηγούμενη βδομάδα είδαμε την έκθεση που έλεγε ότι έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού κατά 14% περίπου.

»Και όσο οι τιμές θα ανεβαίνουν, το νούμερο αυτό θα χειροτερεύει», εξήγησε, λέγοντας ότι «αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής δύναμης υφίσταται ο κατώτατος μισθός».

«Η κυβέρνηση, ωστόσο, επιμένει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, προχωρά μόνο σε αποσπασματικές κινήσεις, επικοινωνιακού χαρακτήρα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη ροή των πραγμάτων».

«Για όλους αυτούς τους λόγους –για τη θεσμική παρακμή, για την κατάρρευση του επιτελικού κράτος, για την ακρίβεια που σαρώνει αλλά και για την πανδημία που θερίζει- καταλήγουμε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, την οποία αναμένουμε το σύνολο των κομμάτων να υπερψηφίσει».

Δεν ήταν ξεκάθαρη η γραμμή του Ν. Ανδρουλάκη

Αναφερθείς στη χθεσινή τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πρόταση μομφής, σημείωσε ότι «η γραμμή του δεν ήταν ξεκάθαρη, από τη μία μεριά δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν είναι τώρα η ώρα για εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός –εκτός κι αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάτι άλλο στο μυαλό του που δεν μας το λέει».

«Ή ψηφίζεις πρόταση δυσπιστίας και με μέριμνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές διεκδικείς τη διαμόρφωση ενός άλλου πολιτικού συσχετισμού ή, διαφορετικά, επιχειρείς επικοινωνιακά να διαχειριστείς την αντίφαση της πολιτικής σου», τόνισε με νόημα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστια και η μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική αλλαγή είναι σήμερα πιο κοντά από ποτέ», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά άρθρα