Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φρακογιάννης υποδέχθηκε την Κούρδισσα υπουργό Γεωργίας στο ΥΠΕΞ

Ο Φρακογιάννης υποδέχθηκε την Κούρδισσα υπουργό Γεωργίας στο ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιράκ, Ιωάννης Σμυρλής, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κώστας Φραγκογιάννης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης υποδέχθηκε, σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στο υπουργείο Εξωτερικών, την υπουργό Γεωργίας και Υδάτινων Πόρων της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Begard Talabani, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων Περιφέρειας Κουρδιστάν (KRI), Daban Shadala.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας της Ελλάδας με την Περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, μέσω της αύξησης των εμπορικών συναλλαγών σε αγαθά και υπηρεσίες, με τον κ. Φραγκογιάννη να εκφράζει τη βούληση και ετοιμότητα της ελληνικής Πολιτείας και των ελληνικών επιχειρήσεων να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη και ανοικοδόμηση του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι αξιωματούχοι της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν τόνισαν την ανάγκη για άμεσες ξένες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς και μεταξύ αυτών στον τομέα της βιομηχανίας, μεταφέροντας τη δέσμευση της τοπικής κυβέρνησης για τη λειτουργία σχετικού νομοθετικού πλαισίου και για τη δημιουργία ευκαιριών για ξένες εταιρίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πολιτείας να παράσχει αναπτυξιακή βοήθεια στο Ιρακινό Κουρδιστάν, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών, ενώ δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση στοχευμένης επιχειρηματικής αποστολής στο Ερμπίλ, στο άμεσο μέλλον, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η κα Talabani είχε επίσης συναντήσεις με την ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα