Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Ψεύτικη η συγγνώμη του – Κατέρρευσε το κράτος

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Ψεύτικη η συγγνώμη του – Κατέρρευσε το κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χιόνι, Χιόνια,

«Μια συγνώμη η οποία συνδυάζεται με το ότι φταίνε οι μετεωρολόγοι, κατά την γνώμη μου είναι μια ψεύτικη συγγνώμη.

»Δεν έχει τίποτα το ουσιαστικό, το πραγματικό, δεν αλλάζει τίποτα από την πραγματικότητα που ζήσαμε» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το πρώτο που έχουν ανάγκη οι πολίτες και όλοι μας ως δημοκρατία, είναι να μην ακούμε εύκολους ψεύτικους πανηγυρισμούς.

»Το λέω γιατί για 5 ημέρες, για ένα φαινόμενο το οποίο γνωρίζαμε και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει πολύ συγκεκριμένα ότι έρχεται, ακούγαμε πανηγυρισμούς για τον κρατικό μηχανισμό που είναι έτοιμος και είδαμε πώς κατέρρευσε ο κρατικός μηχανισμός.

»Το δεύτερο κρίσιμο είναι να μην βλέπουμε για άλλη μια φορά μια εύκολη μετάθεση ευθυνών ακόμη και στους επιστήμονες.

»Είναι μια βαθιά πολιτική alt-right αντίληψη να κατηγορούν πολιτικοί τους επιστήμονες.

»Ακούσαμε και χθες τον πρωθυπουργό να λέει ότι ήρθε νωρίτερα το φαινόμενο απ’ ό,τι είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ.

»Τον διαψεύδει πάλι ο κ. Κολυδάς από την μετεωρολογική υπηρεσία και νομίζω είναι καλό να μην αμφισβητούμε τα δεδομένα».

Ο κ. Ηλιόπουλος, κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση για την διαχείριση των κρίσεων, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον υψηλό αριθμό θανάτων από την πανδημία.

«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης αναλογικά με τους κατοίκους, σε απώλειες από τον κορωνοϊό.

»Έχουμε φτάσει μέσα στον Ιανουάριο 2180 νεκρούς.

»Δεν υπάρχει ευθύνη όταν η χώρα έχει το τρίτο ακριβότερο ρεύμα στην ευρωζώνη και η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που ο βασικός μισθός είναι κάτω από το ύψος του 2010;

»Έχουμε μια κυβέρνηση που κατάφερε να αφήσει χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους όχι μόνο στην Αττική Οδό, αλλά στην Μαραθώνος, στην Κατεχάκη, στην Μεσογείων, άφησε ανθρώπους στο Σωτηρία για μιάμιση μέρα με μια φέτα ψωμί γιατί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει το ένα κτήριο με το άλλο.

»Κατέρρευσαν ακόμη και συγκοινωνίες, όπως στα μέσα σταθερής τροχιάς.

»Όλα αυτά δείχνουν μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας» προσέθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για την Αττική Οδό και την ύπαρξη ευθυνών από την εταιρεία, ο κ. Ηλιόπουλος, επεσήμανε ότι «έχει ξεκάθαρα ευθύνες και η Αττική Οδός, ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει και για ποιον λόγο δεν απαγορεύτηκαν τα βαρέα οχήματα και όπως είπε και ο κ. Λέκκας, για ποιον λόγο οι εργαζόμενοι στα διόδια δεν είχαν καμία ενημέρωση από την τροχαία και έμπαιναν οχήματα μέχρι τις 5 το απόγευμα».

Σε σχέση με την αποζημίωση των 2000€ στους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού, είπε «έχουμε χαρακτηρίσει τις ποινές χάδι.

»Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι μας προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση η βιασύνη του πρωθυπουργού να επικοινωνήσει αυτός με μια ιδιωτική εταιρεία και να συναποφασίσουν ένα πρόστιμο.

»Δεν είναι ευρωπαϊκή πρακτική αυτή. Περισσότερο σαν ένα πρόστιμο χάδι φαίνεται που προσπαθεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας από περισσότερες διεκδικήσεις παρά πραγματική αίσθηση δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς τι μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε «από την αρχή, από την στιγμή που γνώριζαν πάρα πολύ καλά τι έρχεται, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει ένα πολύ απλό πράγμα.

»Την Δευτέρα να υπάρχει τηλεεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

»Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που έχει πει πολλές φορές ότι έχει φτιάξει μια επιτελική δομή έτσι ώστε να σταματήσει η συζήτηση για διάχυση ευθυνών αριστερά και δεξιά.

»Έφτιαξε αυτή την επιτελική δομή και κάνουμε πάλι την ίδια συζήτηση.

»Άρα μιλάμε ξεκάθαρα για μια κεντρική πολιτική αποτυχία. Δεν μπορεί να αποφύγει αυτή την κριτική».

Σχετικά άρθρα