Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Ο Τσίπρας είπε πολιτικές αθλιότητες

Σαμαράς: Ο Τσίπρας είπε πολιτικές αθλιότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην συζήτηση στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα “μικρό Ναπολέοντα” χαρακτήρισε πολιτική αθλιότητα όσα ανέφερε στην ομιλία του τονίζοντας ότι “δεν τρομοκρατείτε τους βουλευτές. Εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας ρωτάμε ποιος, πότε δεν κάνετε κουβέντα”.

“Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν” τόνισε στην συνέχεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

“Είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε να ξανακυλήσει πίσω. Ακούω το ένα ψέμα μετά το άλλο τη μία λανθασμένη πρόβλεψη μετά την άλλη. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει την σταθερότητα που χρειάζεται για να βγούμε στο ξέφωτο και όχι για να δημιουργείται στους ξένους τις εντυπώσεις που σκοπίμως δημιουργήσατε σήμερα” υπογράμμισε για να σημειώσει ότι τα μνημόνια είναι τέλος.

“Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμε. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους” υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος ανακοίνωσε ότι οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72 έως 100.

Σχετικά άρθρα