Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτίνα της ΝΔ ζήτησε επιβολή προστίμων στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό

Βουλευτίνα της ΝΔ ζήτησε επιβολή προστίμων στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική Οδός, Κατερίνα Παπακώστα, Νέα Δημοκρατία, Χιόνι, Χιόνια,

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα «για την επιβολή προστίμων στους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού, που δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

«Μετά τον εγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών στην Αττική Οδό η βουλευτίνα της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα επέρριψε ευθύνες στους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές τους αφού η κυβέρνηση ούτε είχε προνοήσει για τηλε-εργασία, ούτε καν τους είχε προειδοποιήσει», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η κα Παπακώστα ζήτησε “ορδές τροχονόμων” να επιβάλλουν πρόστιμα στους ακόμα και τώρα εγκλωβισμένους.

»Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό σχέδιο: “από σήμερα που τα αυτοκίνητα είναι εκεί παροπλισμένα να κάνουν ελέγχους (ενν. οι «ορδές»…), και όσοι δεν έχουν αλυσίδες πρόστιμο, ώστε στην επόμενη κακοκαιρία να το σκεφτούν διπλά και τριπλά και δεκαπλά”.

»Πραγματικά βρίσκουμε την ιδέα της εξαιρετική και πρωτότυπη.

»Για να την βοηθήσουμε, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε δύο παραπάνω μέτρα ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη.

»Να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κόπηκε το ρεύμα επειδή άναψαν πολλά σώματα στο σπίτι τους για να ζεσταθούν, και επιβάρυναν έτσι το δίκτυο.

»Ή να επιβληθούν πρόστιμα στους 200 εγκλωβισμένους στο τρένο, γιατί δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους εξοπλισμό ορειβασίας για να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

»Απορούμε πώς αυτό το ταλέντο ξέφυγε από την προσοχή του κ. Μητσοτάκη.

»Η κα Παπακώστα θα ήταν πρότυπο Υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην ανάλγητη κυβέρνησή του».

Τι απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα, πως ΜΜΕ των Τρικάλων απομόνωσε μία φράση μου διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, από συνέντευξη μου συνολικής διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, που παραχώρησα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣ, σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ» που έπληξε την Αττική το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την προώθησε σε πλείστα ΜΜΕ», δήλωσε η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

«Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου μίλησα για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, όπου και αν αυτές ανήκουν, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας – ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ», συνέχισε η βουλευτής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της έχει αποδείξει πως και ξέρει και μπορεί, να αποδίδει τις σχετικές ευθύνες, όταν και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο».

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικότερης απόδοσης ευθυνών αναφέρθηκα και στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας εκπαιδευτικής κουλτούρας και οδηγικής συμπεριφοράς όλων μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιας έκτασης και φύσης έντονα καιρικά φαινόμενα.

»Σε κάθε περίπτωση δεν αναφέρθηκα στους εγκλωβισμένους οδηγούς, αλλά στη δυνατότητα επιβολής προστίμου στο μέλλον και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, στις περιπτώσεις, όπου οδηγοί κινούνται με τα αυτοκίνητα τους χωρίς τη χρήση αλυσίδων, παρά τις σχετικές ενημερώσεις και ειδοποιήσεις της Πολιτείας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους συμπολίτες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας δύναται, όποιος επιθυμεί, να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συνέντευξή της.

Σχετικά άρθρα