Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στυλιανίδης ρίχνει ευθύνες στην Αττική Οδό – «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων»

Ο Στυλιανίδης ρίχνει ευθύνες στην Αττική Οδό – «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Αττική Οδός, Καιρός, Χιόνι, Χιόνια, Χρήστος Στυλιανίδης,

Να αναζητηθούν ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

Μιλώντας για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως τα φαινόμενα, τα οποία τα χαρακτήρισε πρωτοφανή, θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός.

«Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια.

Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες.

Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή.

Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σημείωσε ότι ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγίες για τηλεργασία στο Δημόσιο.

Για τα σχολεία, είπε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις έγινε σήμερα μάθημα.

Αύριο, τόνισε, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας σε όσους ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρήθηκαν.

Ο Λευτέρης Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο είπε ότι το πρωί θα υπάρχει παγετός και η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα.

Για την Αττική Οδό τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης, μια επιχείρηση πολύ δύσκολη.

Αυτή την ώρα σημείωσε επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση και είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Κάλεσε και εκείνος τους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες και δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αυτές.

Σχετικά άρθρα