Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: «Κρίσιμο ζήτημα η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ» – Επανήλθε η ενεργειακή φτώχεια

Ηλιόπουλος: «Κρίσιμο ζήτημα η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ» – Επανήλθε η ενεργειακή φτώχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Νάσος Ηλιόπουλος, Πετρέλαιο, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Φυσικό Αέριο,

«Κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, «κάτι που έχουν κάνει άλλες χώρες όπως η Ισπανία».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης» είπε ότι, «με την επιδότηση και μόνο καταλήγουμε –με τα χρήματα των πολιτών- να επιδοτούμε τα υπερκέρδη των ιδιωτών στην αγορά ενέργειας», εξήγησε.

«Χρειάζεται να γίνει μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και γενικά στα καύσιμα», τόνισε.

«Και πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε σε ένα σχήμα ρύθμισης και διαγραφής του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία», δήλωσε.

Η ενεργειακή φτώχεια έχει επανέλθει με πολύ βίαιο τρόπο

Αναφερθείς στην εν εξελίξει κακοκαιρία, σημείωσε: «οι άνθρωποι που είναι στην πιο δύσκολη θέση είναι οι άστεγοι, οι ευάλωτες ομάδες, όσοι δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους».

«Η ενεργειακή φτώχεια έχει επανέλθει με πολύ βίαιο τρόπο», πρόσθεσε.

«Ένα σημαντικό πρόβλημα που καταγράφεται μέχρι στιγμής είναι η κατάσταση στα σχολεία.

»Σε πάρα πολλά σχολεία η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί σωστά», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως «το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τα ίδια τα σχολεία μέσα στο Σαββατοκύριακο να λύσουν προβλήματα που η κυβέρνηση δεν έχει λύσει εδώ και δύο χρόνια».

Σχετικά άρθρα