Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας με τον ΥΠΕΞ του Κουβέιτ στο περιθώριο του ΣΕΥ της ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας με τον ΥΠΕΞ του Κουβέιτ στο περιθώριο του ΣΕΥ της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιωάννης Κασουλίδης, Κουβέιτ, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε «σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Κουβέιτ», που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Κασουλίδης.

«Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κουβέιτ και η επικείμενη Υπουργική συνάντηση ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε ότι μεταβαίνει «τη Δευτέρα 24/1 στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου θα συμμετάσχω μαζί με τους ομολόγους μου σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, που διοργανώνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, Ahmad Nasser Al-Mohammad Al-Sabah.

»Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη.

»Θα ακολουθήσει συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το τελευταίο θέμα, των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Antony Blinken.

»Στο ΣΕΥ θα ανταλλάξουμε επίσης απόψεις για την πολιτική της ΕΕ στην περιοχή του Ινδο – Ειρηνικού και τις εξελίξεις σε Μαλί και Σουδάν, ενώ θα συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κατόπιν κοινής πρότασης Ελλάδας και Κροατίας.

»Στο περιθώριο του ΣΕΥ αναμένεται ακόμα να έχω κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, Miroslav Lajčák».

Σχετικά άρθρα