Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μενδώνη ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στον ομαδικό βιασμό της 24χρονης

Η Μενδώνη ακύρωσε χορηγία από εμπλεκόμενο στον ομαδικό βιασμό της 24χρονης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Γεωργία Μπίκα, Θεσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Λίνα Μενδώνη, Μακεδονία, Ομαδικός Βιασμός, Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Πολιτισμού,

Ανακλήθηκε τελικά μετά από τις αντιδράσεις από το υπουργείο Πολιτισμού και τη Λίνα Μενδώνη η απόφαση αποδοχής της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου.

Πιο συγκεκριμένα σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:

Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί.

Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής της χορηγίας του κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ φέρεται να είναι ο 27χρονος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως:

«Επειδή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη, καλούμε την κ. Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη χορηγία και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι -κατεξοχήν οι γυναίκες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού- που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους τον αγώνα κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αντέχουν για ακόμα μία φορά να μετατραπεί το ΥΠΠΟΑ σε «πλυντήριο» ξεπλύματος τέτοιων πράξεων.

»Η τυχόν εμπλοκή των «δωρητών» της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας, δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα….

»Ο Πολιτισμός δεν αντέχει κακοποιητικά «κουκουλώματα» ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας. Δεν αντέχει άλλη μία υπόθεση Λιγνάδη».

Τέλος ανακοίνωση, εξέδωσε από τη Δευτέρα (17/11) και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας από την κα Μενδώνη, να ακυρωθεί η χορηγία του Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα