Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν την ενεργειακή συνεργασία EastMed

Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν την ενεργειακή συνεργασία EastMed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Υπουργείο Εξωτερικών, Φόρουμ για το Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο (EMGF),

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Συναντήθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ», έγραψε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο Twitter και συνέχισε:

«Συζητήσαμε θέματα που άπτονται της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Αμερικανός διπλωμάτης με τη σειρά του, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στην έναρξη μίας φιλόδοξης χρονιάς σε συνεργασία με τον Νίκο Δένδια.

Όπως έκανε γνωστό, υπογραμμίστηκε η «σημασία της αλληλεγγύης και της σταθερότητας στην Ευρώπη», συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης στην κυριαρχία της Ουκρανίας.

«Συζητήσαμε», συνέχισε, «για την επιτάχυνση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας EastMed».

Σχετικά άρθρα