Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: «Το 50+1 στα σχολεία μας το υπέδειξε η Επιτροπή» – Επιστήμονες: «Εμείς; Ποτέ!»

Μητσοτάκης: «Το 50+1 στα σχολεία μας το υπέδειξε η Επιτροπή» – Επιστήμονες: «Εμείς; Ποτέ!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαθητές, Σχολεία,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι το πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία, το υπέδειξε η επιτροπή των επιστημόνων, με τους ειδικούς να τον διαψεύδουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επιβολή του πρωτοκόλλου 50%+1 προκειμένου ένα σχολικό τμήμα να κλείσει λόγω κορωνοϊού.

Όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου:

«Το 50+1 μας το υπέδειξε η Επιτροπή.

»Αν η Επιτροπή μας έλεγε 25, θα λέγαμε 25.

»Η Επιτροπή έκρινε ότι όταν έχουμε ένα πρωτόκολλο αυστηρών τεστ για όλο το τμήμα δεν χρειάζεται το τμήμα να κλείνει με λιγότερα περιστατικά».

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο του 50%+1 στα σχολεία, δεν συζητήθηκε ούτε προτάθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία είναι μέλος, αλλά τέθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει πριν από 10 ημέρες και ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο οποίος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «το 50%+1 δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων».

Όπως αποκάλυψε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, συζητήθηκε αλλά δεν έγινε ποτέ εισήγηση. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».

Το θέμα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ποιος δεν λέει την αλήθεια για την επιβολή του πρωτοκόλλου του 50%+1 στα σχολεία και την εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή του ακόμα και με την έκρηξη των κρουσμάτων της Όμικρον.

Σχετικά άρθρα