Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Μπίστη για τον αγωγό EastMed – Διέψευσε ότι το έργο ακυρώνεται

Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Μπίστη για τον αγωγό EastMed – Διέψευσε ότι το έργο ακυρώνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Μπίστης, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Σύγχυση στο εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, άδειασε τον γνωστό εξαπτέρυγο του Κώστα Σημίτη, Νίκο Μπίστη, ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει με άρθρο του στην ιστοσελίδα ieidiseis την ακύρωση του αγωγού EastMed.

Νομίζετε ότι μπερδευτήκαμε; Θα μας διορθώσετε επισημαίνοντάς μας ότι ο κ. Μπίστης δεν είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Καθόλου δεν μπερδευτήκαμε. Ο κ. Μπίστης, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα φιλοξενείται αυτή την εποχή, ανήκει στον Κώστα Σημίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αναφορικά με τον EastMed:

Και θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, ένα σύντομο σχόλιό σας για αυτό το non-paper για τον αγωγό, το αμερικανικό non-paper.

«Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό.

»Ο EastΜed είναι ένα από τα αρκετά έργα τα οποία συζητούνται αυτή την εποχή προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί διαμετακομιστικός κόμβος ενέργειας από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

»Περιβάλλεται από ένα διακρατικό κέλυφος, πλην όμως είναι ένα επιχειρηματικό έργο και τελικά η αγορά η ίδια θα κρίνει αν το έργο αυτό μπορεί να είναι βιώσιμο.

»Θέλω να θυμίσω ότι ταυτόχρονα με τη συζήτηση για τον EastMed προχωρούν πολύ σημαντικές συζητήσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα.

»Αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να ξεκινήσει άμεσα.

»Θέλω να θυμίσω ότι ένα μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου στόλου των LNG πλοίων είναι ελληνόκτητος, άρα υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον από αυτής της πλευράς.

»Ταυτόχρονα συζητάμε κι ένα εξαιρετικά σημαντικό project το οποίο μακροπρόθεσμα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και το οποίο ανοιχτά στηρίζεται και από την Ευρώπη και από την Αμερική και αναφέρομαι στην ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.

»Να παράγεται δηλαδή φθηνή ενέργεια από τον ήλιο στην Αίγυπτο και να εξάγεται στην Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Ευρώπη.

»Σε αυτό το καλώδιο αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία, γιατί αυτό το καλώδιο θα έρθει και θα πατήσει ακριβώς πάνω στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.

»Άρα δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα γεωπολιτικής αμφισβήτησης αυτής της πρωτοβουλίας».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα