Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στη Σακελλαροπούλου – Κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου στην Ανατολία

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στη Σακελλαροπούλου – Κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου στην Ανατολία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μικρασιατική Καταστροφή, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Τουρκία,

Δυναμιτίζει ξανά το κλίμα η Άγκυρα, βάλλοντας αυτή τη φορά κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αιχμή δηλώσεις της κατά την παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εγκαλεί την κ. Σακελλαροπούλου για «αβάσιμους ισχυρισμούς» που «διαστρεβλώνουν την ιστορία»

Υποστηρίζει ακόμη πως «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που “επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει” την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός “διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ειδικά εναντίον αθώων ανθρώπων στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα ότι «προβάλλει συχνά ψευδείς αιτιάσεις, επισκιάζοντας τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών».

Υποστηρίζει επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την αναμενόμενη υπεθυνότητα εκ μέρους κρατικών αξιωματούχων.

«Καλούμε για μία ακόμη φορά τη γείτονά μας Ελλάδα να επιδείξει κοινή λογική και εποικοδομητική στάση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα