Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για το σκάνδαλο Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητικότητα Μητσοτάκη η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για το σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Διαστρέβλωση της υπόθεσης του «σκανδάλου Novartis», προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν «σκευωρία Novartis», από την πλευρά της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, με αφορμή την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία.

Ο κ. Ξανθόπουλος υποστηρίζει ότι η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, να εμφανίσει το «σκάνδαλο» σαν σκευωρία, εισέρχεται στην επόμενη φάση της και προσθέτει:

«Αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς, αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα