Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει εννέα μήνες – Η κυβερνησάρα Μητσοτάκη αποφάσισε επτά μήνες

Στην ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει εννέα μήνες – Η κυβερνησάρα Μητσοτάκη αποφάσισε επτά μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Θάνος Πλεύρης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας,

Ενώ στην ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Πλεύρης και η κυβερνησάρα Μητσοτάκη το μείωσαν στους επτά μήνες.

Ανεμβολίαστοι από την 1 Φεβρουαρίου όσοι στο επτάμηνο δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση είπε ο υπουργός Υγείας. Δεν εξετάζεται προς το παρόν υποχρεωτικός εμβολιασμός με ηλικιακά κριτήρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 o Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού ώστε όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση.

»Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω, όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει, όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου».

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, αυτοί που δικαιούνται, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι περίπου 500.000 πολίτες.

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που έχει ισχύ 9μηνες θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα ταξίδια.

Ο κύριος Πλεύρης επισήμανε ότι δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με ηλικιακά κριτήρια, όπως και νέα μέτρα στις ανεμβολίαστους.

Σχετικά άρθρα