Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγές για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Αλλαγές για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης ανακοίνωσε ο Πλεύρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάνος Πλεύρης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας,

Αλλαγές στα πρωτόκολλα για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα ορίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι θα παίρνουν από την εργασία τους την πενθήμερη άδεια που δικαιούνται για να μείνουν σε καραντίνα με θετικό Rapid τεστ, χωρίς, δηλαδή, να είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν PCR.

Οι ανεμβολίαστοι, ωστόσο, για να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να υποβληθούν μετά το θετικό rapid test και σε μοριακό τεστ (PCR).

Αναφορικά με το πιστοποιητικό νόσησης ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «οι εμβολιασμένοι για να το λάβουν θα πρέπει να έχουν θετικό rapid test και οι ανεμβολίαστοι θετικό PCR».

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στην μετάλλαξη Όμικρον υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Ο κ.Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά.

Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

Σχετικά άρθρα