Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Παππάς: Τίποτα δεν θα τους σώσει από την οργή του κόσμου – Μητσοτάκη φύγε!

Νίκος Παππάς: Τίποτα δεν θα τους σώσει από την οργή του κόσμου – Μητσοτάκη φύγε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει με συνέντευξη του στο ThePresident.gr και την Αγγελική Λάζου ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Καμία λίστα Πέτσα δεν μπορεί να διασώσει τη Ν.Δ. από την κριτική και την οργή του κόσμου, ο οποίος έχει πληγεί από την επιτελική ανικανότητα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί κοντά στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ερωτηθείς μάλιστα σχετικά με τις ευθύνες και τη διαχρονικότητα του υπογραμμίζει μια σειρά έργων που έγιναν κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα, που συνοδεύουν τις οδικές παρεμβάσεις στον Φαληρικό Όρμο, τα οποία θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί από τον Σεπτέμβρη του 2020.

Παράλληλα ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει τραγική την καθυστέρηση της πρώτης θωράκισης περιοχών που κάηκαν το καλοκαίρι, όπως η Εύβοια και η βόρεια Αττική.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να επικαλείται την κλιματική κρίση ως δικαιολογία.

»Απαιτείται δράση. Απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισής της, το οποίο θα πρέπει να εκπονηθεί σε συνεργασία με όλα τα κόμματα και επιστημονικούς φορείς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς και το αρνητικό αποτύπωμα που αφήνουν στη διασπορά της πανδημίας «εδώ και ενάμισι χρόνο δεν υπάρχει ουσιαστική ενίσχυση των ΜΜΜ.

»Το διαπιστώνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στο μετρό, όπου παρατηρούνται μεγάλοι συνωστισμοί.

»Οι προτάσεις μας και η στοχευμένη μας κριτική, όπως το να προχωρήσει και όχι να ακυρωθεί ο δικός μας διαγωνισμός για 750 νέα λεωφορεία που σήμερα θα μας είχε αποδώσει το 75% των οχημάτων, απορρίφθηκαν από τον κ. Καραμανλή», σημειώνει.

Αναφορικά με τη σκληρή κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Παππάς σπεύδει να απαντήσει «ο κ. Μητσοτάκης μάτωσε τη χώρα και τον λαό» και συμπληρώνει μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πολιτεύεται με ξεκάθαρο σχέδιο για να «Μείνουμε Όρθιοι» στην πανδημική κρίση, με σαφές πλέγμα προτάσεων για τη στήριξη του ΕΣΥ και την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για τη διάσωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης και την προστασία των εργαζόμενων, με καλά μελετημένα τομεακά προγράμματα για μια σειρά από κλάδους.

Καταλήγοντας χρεώνει αδράνεια στην κυβέρνησης Μητσοτάκη που έφερε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού αλλά και για πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης.

Τέλος ερωτηθείς για την απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του σημειώνει «το να μετατρέπει η Ν.Δ. ένα τέτοιο ζήτημα, μια πολιτική αναφορά και μια άμυνα ενός βουλευτή και πρώην υπουργού που έχει υποστεί φυσικές παρακολουθήσεις, σε κεντρική αντιπαράθεση δεν περιποιεί τιμή.

»Τη στιγμή, μάλιστα, που κρύβει τον κ. Πέτσα από την εξεταστική επιτροπή» και συμπληρώνει «έχουμε απέναντι μας μια ανοήτως εκδικητική δεξιά που δεν καταφέρει χτύπημα στον πολιτικό της αντίπαλο, απλά ανοίγει ένα κακό προηγούμενο, νομιμοποιώντας τις παρακολουθήσεις υπουργών.

»Οι εμπνευστές και εκτελεστές αυτών των μεθοδεύσεων δεν θα έμεναν σε ένα μόνο πρόσωπο…».

Σχετικά άρθρα