Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίνα Κασιμάτη: Ο αμετροεπής Μητσοτάκης κάνει φθηνή αντιπολίτευση πάνω από τον άταφο ευπατρίδη σοσιαλιστή Κάρολο Παπούλια

Νίνα Κασιμάτη: Ο αμετροεπής Μητσοτάκης κάνει φθηνή αντιπολίτευση πάνω από τον άταφο ευπατρίδη σοσιαλιστή Κάρολο Παπούλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάρολος Παπούλιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίνα Κασιμάτη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Οφειλόμενη απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «αντιλαϊκιστές» για την ανίερη και ανιστόρητη εργαλειοποίηση του θανάτου του Κάρολου Παπούλια έδωσε η σοσιαλπατριώτισσα βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίνα Κασιμάτη. Η βουλευτής, η οποία είναι γνωστό ότι «δεν χαρίζεται», εξάλλου προέρχεται από τον χώρο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, κεραυνοβόλησε με την ακόλουθη ανάρτησή της την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«”Δεν δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι σαν Έλληνας.

»Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί;

»Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μονο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης…

»Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότοπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων.

»Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας” ~ Κάρολος Παπούλιας, 15/2/2012

»1. Η επίθεση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011, επ’ αφορμή του θανάτου του Κάρολου Παπούλια, είναι ανίερη και ανιστόρητη.

»Γιατί όλο το διάστημα μέχρι την εθελούσια παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο τον Νοέμβριο του 2011, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά καταψηφίζει το πρώτο και μοιραίο μνημόνιο, τους μνημονιακούς νόμους και ο κόσμος της μετέχει στο κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες.

»2. Η απρόκλητη, αυτόκλητη και αναδρομική υπεράσπιση της μνημονιακής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011 σήμερα από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει τις εκλεκτικές συγγένειες του συστήματος, που διαπερνούν κόμματα εξουσίας, πρόσωπα και ιστορικές περιόδους φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Και λειτουργεί προληπτικά για το μέλλον.

»3. Δηλαδή, αυτό που δολίως επιχειρείται από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και μεγεθύνεται από τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα με κλειδί τη συγκίνηση για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια, είναι όχι η ιστορική, αλλά η προληπτική ενοχοποίηση της έκφρασης του λαϊκού αισθήματος και της λαϊκής αντίδρασης απέναντι σε αυταρχικές κυβερνήσεις και τον ξένο παράγοντα.

»4. Υπενθυμίζουμε ότι ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στις 28/10/2011 μετετράπη σε πάνδημο ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τη μορφή αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.

»Δηλαδή το φαινόμενο δεν αφορούσε μόνο την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ή αφετηριακά το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια.

»Οι άθλιες εκφράσεις που ακούστηκαν τότε εναντίον του ΠτΔ ήταν άδικες και απαράδεκτες τόσο προς το πρόσωπό του, όσο και προς το θεσμό.

»Δεν αγγίζουν τη μνήμη του, ούτε προσφέρονται για εργαλειοποίηση τη μέρα της απώλειάς του από το κόμμα της ΝΔ προς εξυπηρέτηση άλλων ιδεολογικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

»5. Η παρουσία, η δράση και ο λόγος του Κάρολου Παπούλια στο δημόσιο βίο ουδέποτε συνδέθηκαν με την ενοχοποίηση του λαού ούτε με την παθητικοποίησή του, αλλά με την ενεργό συμμετοχή του λαού στη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

»Άλλωστε αυτό δίδασκε το αντιστασιακό και αντιδικτατορικό του παρελθόν, αλλά και η γραμμή του στα εθνικά θέματα ως Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

»6. Κι επειδή ο τότε ενοχοποιηθείς λαός επέλεξε στη συνέχεια να εκπροσωπηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (εκλ. Μαΐου-Ιουνίου 2012, μέχρι που φτάνει να γίνει και κυβέρνηση στις εκλ. Ιαν-Σεπτ 2015), το σύστημα επιλέγει σήμερα την ατζέντα ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

»Ενώ ταυτόχρονα αποσιωπά την από 15/2/2012 δήλωση Παπούλια:

»”Δεν δέχομαι ο κύριος Σόιμπλε να λοιδορεί την πατρίδα μου», την οποίαν έκανε ως Αρχηγός του Κράτους σε απόλυτη σύμπλευση και κοινωνία με τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, μόλις τρεις μέρες μετά την ψήφιση του 2ου Μνημονίου. Στεκόμενος δηλαδή στον αντίποδα όλων όσων ισχυρίζονται οι διαστρεβλωτές «αντιλαϊκιστές», αφού ο ΚΠ δεν εγκάλεσε τον λαό, αλλά «την πολιτική τάξη της χώρας να φανεί αντάξια της αποστολής της” —

»Κι όλα αυτά μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα της 12/2/2012.

»6. Δέκα χρόνια μετά, η ίδια πολιτική τάξη που και τότε κυβερνούσε, οφείλει να επιδείξει αιδώ και επιτέλους να σιωπήσει, αφού τίποτα χρήσιμο και πρόσφορο για την πένθιμη περίσταση δεν έχει να κομίσει.

»Πρώτος από όλους ο αμετροεπής Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που με το συλλυπητήριο μήνυμά του, αντί τιμής στον βίο και την πολιτεία του εκλιπόντος, επέλεξε να μετατοπίσει τη συζήτηση δίνοντας το σύνθημα περί “λαϊκισμού” και κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση πάνω από το άταφο σώμα του ευπατρίδη σοσιαλιστή Κάρολου Παπούλια.

»Η Ιστορία θα κατατάξει όλους δίκαια.

»Νίνα Γ. Κασιμάτη

»Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σχετικά άρθρα