Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρία Απατζίδη: Η κυβέρνηση χαρίζει 10,4 εκατ. ευρώ στην ιταλικής ιδιοκτησίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μαρία Απατζίδη: Η κυβέρνηση χαρίζει 10,4 εκατ. ευρώ στην ιταλικής ιδιοκτησίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρία Απατζίδη, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

«Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση είναι Άη Βασίλης με δώρα και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και συγκεκριμένα με μια ακόμη χαριστική ρύθμιση 10,4 εκατομμυρίων Ευρώ», διαβάζουμε σε ανάρτηση της Μαρίας Απατζίδη στο Facebook. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 συνεχίζει:

«Με τα άρθρα 79 έως 81 νομοσχεδίου που μόνο προσχηματικά είναι του Υπουργείου Υγείας, ενώ περιλαμβάνει διατάξεις 15 συνολικά Υπουργείων (εν προκειμένω του Υπουργείου Μεταφορών), εξασφαλίζεται η διαρκής κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, (η οποία είναι πλέον θυγατρική ιταλικής εταιρείας), με δημόσια ενίσχυση 50 εκατομμυρίων Ευρώ τον χρόνο για 15 χρόνια, με πρόσχημα ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για άγονες μεταφορές.

»Για νιοστή φορά παρατείνεται η ισχύς της “χρυσής” σύμβασης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας των 50 εκατομμυρίων Ευρώ ανά έτος (η τελευταία παράταση έληγε στις 31/12/2021, και με την παρούσα ρύθμιση επεκτείνεται η ισχύς της μέχρι 28/2/2022).

»Ως λόγος αναφέρεται η πανδημία, που τάχα δεν επιτρέπει τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας σύμβασης!

»Άη Βασίλης για τους ολιγάρχες, Σκρουτζ όμως για την υγεία είναι μια κυβέρνηση που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι το να κάνει μόνιμες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας.

»Και να δημιουργήσει τις ΜΕΘ που τώρα χρειάζονται για να σταματήσουν οι εκατόμβες νεκρών και που μετά την πανδημία θα έμεναν προίκα στο ΕΣΥ.

»Όμως για την κερδοφορία της ιταλικής επιχείρησης κάνει τα πάντα.

»Βεβαίως, πρόκειται για μια μέριμνα στην οποία συμφωνεί όλο το μνημονιακό τόξο.

»Και μάλιστα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ήταν και αυτός που ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ», καταλήγει η βουλευτής.

Σχετικά άρθρα