Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπακογιάννης «ξαναχτυπά»: Ο Ρουβάς θα τραγουδήσει ΧΩΡΙΣ κοινό για 17 λεπτά και θα πάρει 215.000 ευρώ

Ο Μπακογιάννης «ξαναχτυπά»: Ο Ρουβάς θα τραγουδήσει ΧΩΡΙΣ κοινό για 17 λεπτά και θα πάρει 215.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, Πρωτοχρονιά, Σάκης Ρουβάς, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση χωρίς κοινό και θα εμφανιστεί για 17 λεπτά ο Σάκης Ρουβάς στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όλο αυτό θα κοστίσει 215.000 ευρώ.

Το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση ύψους 215.000 ευρώ χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το ποσό αυτό και για το ποια θα είναι η αμοιβή του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία, παράλληλα, θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Η απάντηση από το δήμο Αθηναίων

Μετά τον σάλο, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Κωστή Μπακογιάννη απαντούσαν ότι τα 215.000 δεν θα είναι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά αλλά αφορούν στο συνολικό κόστος της παράστασης στην οποία θα απασχοληθούν περίπου 80 άνθρωποι και στα έξοδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο στον χώρο του πάρκινγκ έξω από το θέατρο Λυκαβηττού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη φιέστα του δημάρχου και αναφέροντας:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού.

»Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

»Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής.

»Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

»Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται “επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ” όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε.

»Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

Νίκος Φίλης: «Αχρείαστη και προκλητική σπατάλη»

«Η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας να διαθέσει το ποσό των 215.000 € ως αμοιβή για μια 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη παράσταση γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη (!) και με απευθείας ανάθεση, συνιστά αχρείαστη και προκλητική σπατάλη» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Ακόμα περισσότερο, αποκαλύπτει μια νοοτροπία, δηλωτική των προτεραιοτήτων και του «γούστου» μιας τάξης που ζει πολύ μακριά από τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας, αλλά που επίσης θέλει αυτή την απόσταση να την προβάλλει και να την δείχνει, ως οικόσημο υπεροχής» προσθέτει ο Νίκος Φίλης.

«Χαμός» στο Twitter

Την ίδια ώρα χρήστες στο Twitter καταδικάζουν το γεγονός και λένε πως ένας γιατρός του ΕΣΥ σε όλη του ζωή δεν θα μπορέσει να πάρει τόσα χρήματα όσα ο Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας.

Άλλοι πάλι λένε πως είναι ντροπή από την πλευρά του καλλιτέχνη που δέχτηκε την πρόταση με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σχετικά άρθρα