Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό δημοσίων υπαλλήλων, λέει ο Καραθάνος – Ποιοι εμβολιασμένοι «κολλάνε»

Σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό δημοσίων υπαλλήλων, λέει ο Καραθάνος – Ποιοι εμβολιασμένοι «κολλάνε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Υπουργείο Υγείας,

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, Μπάμπης Καραθάνος απάντησε πως υπάρχει μια σκέψη για τους δημόσιους υπάλληλους και ιδιαίτερα για αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

«Όπως κάναμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, πιθανότατα και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, που στην ουσία εκπροσωπούν το κράτος και εξυπηρετούν τον πολίτη, είναι μια από τις σκέψεις μας και των ειδικών, αλλά και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, από την στιγμή που θα χρειαστεί η επέκταση της υποχρεωτικότητας για την υγεία του κόσμου, αυτό να αποφασιστεί» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Συζητείται έντονα αυτό, σε σχέση και με τις εισηγήσεις των ειδικών για να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον κόσμο.

»Εμάς ο στόχος μας σαν υπουργείο Υγείας είναι να προστατευτεί η υγεία του κόσμου» συμπλήρωσε ο κ. Καραθάνος.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας στο θεραπευτικό κομμάτι, ανέφερε ότι το φάρμακο της merck έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα και είναι θέμα ημερών, έως την αρχή του 2022 συγκεκριμένα, προκειμένου να αρχίσει η χορήγησή του.

Παράλληλα, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, προσέθεσε, θα έχει έρθει και το φάρμακο της Pfizer ενώ και τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν βοηθήσει πολύ, όπως είπε, σε περιπτώσεις ασθενών με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψουν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στην ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια, ο κ. Καραθάνος σημείωσε πως από μετρήσεις στην πράξη έχει φανεί ότι τα πιο ισχυρά εμβόλια είναι τα mRNA, της Pfizer και της Moderna.

«Οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους που κόλλησαν τον ιό ήταν πολίτες που είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson που απεδείχθη ότι η περίοδος ανοσίας που παρείχε ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, γύρω στους 3-4 μήνες. «Η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως αντιμετωπίζει μια τρομερή πανδημία που δεν την γνωρίζει και ουσιαστικά πηγαίνει ψάχνοντας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθάνος.

Η επιστημονική κοινότητα λέει ότι τα τεστ που έχουμε στην διάθεσή μας ανιχνεύουν και την παραλλαγή Όμικρον, ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε πολλά περιστατικά στην Ελλάδα για να επιβεβαιωθεί και στατιστικά αυτό. «Το θέμα είναι να δούμε το εύρος και το ποσοστό επιτυχίας αυτών των τεστ».

Σχετικά άρθρα