Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στη Βουλή – Τι είπε ο Γεραπετρίτης, τι απάντησε ο Τσίπρας

Χαμός στη Βουλή – Τι είπε ο Γεραπετρίτης, τι απάντησε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κρατικός Προϋπολογισμός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με τη φράση «ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε» απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή σου», ενώ ο κ Τσίπρας ζήτησε τον λόγο να απαντήσει.

«Έχετε αναλάβει να είστε πάντα εδώ αντί του κύριου Μητσοτάκη και κάθε φορά που ομιλώ έρχεστε να απαντήσετε σε μένα.

»Έβαλε και ο πρόεδρος της Βουλής σήμερα για πρώτη φορά σε συνθήκες προϋπολογισμού δύο άτομα ανάμεσα σε μένα και τον πρωθυπουργό…

»Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ, δεν είστε καν εκλεγμένος βουλευτής είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η ομιλία του κ. Τσίπρα, κατά την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Αποχώρησε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόκληση Γεραπετρίτη

«Δεν είστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ και δεν είστε εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σε αυτό το κοινοβούλιο.

»Όταν πάρετε την ψήφο να έχετε το θάρρος ή το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς σας αντιπάλους» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας ακούσω, ούτε να σας απαντήσω…

»Εσείς ήσασταν που δηλώσατε ότι και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε, ήσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε κατηγορώντας ύστερα τον κ. Τσίπρα ότι συντάχθηκε με τον πιο ακραίο αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό λόγο, υποστηρίζοντας ότι με το αίτημα του δεύτερου για παραίτηση Μητσοτάκη κάνει ότι και οι αντιεμβολιαστές «θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Με ειρωνείες και χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, και με προφανή στόχο να δώσει χώρο και χρόνο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει τις ανακοινώσεις του, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανάλαβε όλα όσα είχε πει και πέρυσι στην αντίστοιχη ομιλία του για τον προϋπολογισμό και πως «γνωρίζει ότι θα έχουμε την άνοιξη πέμπτο κύμα» της πανδημίας.

«Είναι προσβλητικό για το κοινοβούλιο αυτό που είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό.

»Η μομφή ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού είναι προσβολή προς τους βουλευτές Επικρατείας.

»Ας την απευθύνει και στους δικούς του βουλευτές» είπε θυμίζοντας ότι είναι υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά άρθρα