Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα πετύχει εάν αξιοποιήσει ανθρώπινο δυναμικό, γεωγραφική θέση και συμμετοχή στην ΕΕ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα πετύχει εάν αξιοποιήσει ανθρώπινο δυναμικό, γεωγραφική θέση και συμμετοχή στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κρατικός Προϋπολογισμός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αν αξιοποιήσει τρία βασικά πράγματα: Το ανθρώπινο δυναμικό, τη γεωγραφική της θέση και τη συμμετοχή της στην ΕΕ – τόνισε στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη λογική ότι, “θα έρθω εγώ στη Ευρώπη, και θα καθίσω στο τραπέζι του ευρωπαϊκού συμβουλίου, και θα σας διδάξω ποια είναι οι αλήθεια, διότι ο δρόμος τον οποίο βαδίζετε είναι λάθος”, πράγμα που ακούμε μονότονα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Βαβριτσιώτης, «αλλά είναι, να αξιοποιήσει τις διαφορετικές στρατηγικές των κρατών μελών, να αξιοποιήσει προς όφελός της τους συσχετισμούς, και να βρίσκεται πάντα στο κάδρο των νικητών σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».

Στην ομιλία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε επίσης, ότι για πρώτη φορά στη ιστορία μας μετατρέψαμε το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε θέμα ευρωτουρκικό, και έχουμε καταφέρει, μέσα από διαρκείς παρεμβάσεις, σήμερα να υπάρχει ένα πολύ σκληρό πλαίσιο γύρω από το οποίο περιγράφεται η Τουρκία, με καθαρά και σκληρά λόγια.

Αυτά οδηγούν τη γείτονα σε μια εξαιρετικά πιεσμένη σχέση με την ΕΕ, πράγμα που έχει, όχι μόνο συνέπειες πολιτικές, αλλά και οικονομικές, που τις βλέπουμε.

Διότι δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αφήσουμε τη Τουρκία ανεξέλεγκτη, και πέραν του ευρωπαϊκού πλαισίου, να κοιτά προς τρίτους δρόμους, χωρίς να υπάρχει υπενθύμιση από την ΕΕ, ότι οι κοινές αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου του σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου, «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την όποια διεύρυνση της συμμετοχής της σε αυτή, και βέβαια την απολαβή των οποιωνδήποτε ωφελημάτων από την οικονομική σχέση που μπορεί να έχει με αυτή».

Σχολιάζοντας την κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Δραγασάκη και Ευκλ. Τσακαλώτου στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, είπε ότι υπήρξαν οι βασικοί συντελεστές της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε στη μεγαλύτερη επιδρομή φόρων που είχε συντελεστεί από ίδρυσης ελληνικού κράτους, καθώς και στην απόλυτη απομόνωση της Ελλάδας από οτιδήποτε συμβαίνει σε όλα τα ρεύματα σκέψης στην Ευρώπη.

Αυτό που διαπιστώσαμε, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε μια ακραία αριστερή λογική, που δεν έχει καμία σχέση με το δρόμο που βαδίζει η ΕΕ.

Αυτό που παρουσιάζουν είναι μια διάθεση ανατροπής της ευρωπαϊκής πολιτικής, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πάλι απομονωμένος, και να ζητά από τη χώρα μας να βρεθεί ξανά απομονωμένη, όπως βρέθηκε την προηγούμενη 5ετία.

Σχετικά άρθρα