Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικονόμου: «Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα»

Οικονόμου: «Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), Σωτήρης Τσιόδρας,

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιστημονική μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από την επίσημη δημοσίευσή της.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει δυσφορία για την επιστημονική μελέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση τιμά την επιστήμη, δεν την εργαλειοποιεί και δεν θα βάλει τους επιστήμονες στο μέσο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να εμπιστευτεί τους επιστήμονες, να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους και να ακολουθεί τις οδηγίες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Οικονόμου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ευτελίζει για κομματικά συμφέροντα τις επιστημονικές έρευνες και δείχνει πως δεν κατανοεί, ούτε σέβεται, αντίθετα κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα.

Για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί, απάντησε με σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό».

Σχετικά άρθρα