Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό ΥΠΕΞ «ενοχλήθηκε» με την καταδίκη των δύο προδοτών για κατασκοπεία – Τι σχολιάζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές

Το τουρκικό ΥΠΕΞ «ενοχλήθηκε» με την καταδίκη των δύο προδοτών για κατασκοπεία – Τι σχολιάζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Διπλωματικό Σώμα, Δωδεκάνησα, Έλληνες Μουσουλμάνοι, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Πράκτορες, Ρόδος, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αναφορικά με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την καταδίκη για κατασκοπεία στα Δωδεκάνησα δύο Ελλήνων μουσουλμάνων, ο ένας εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισαν νωρίτερα ότι «η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα».

Μόνο ως ανέκδοτο

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο διαμαρτύρεται για την καταδίκη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία.

Η δίκη ήταν άψογη και η Τουρκία στην οποία σαπίζουν στις φυλακές χιλιάδες πολίτες χωρίς δίκη, καλό θα ‘ναι παραδειγματιστεί.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε την καταδίκη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας, ως αποτέλεσμα της ακρόασης που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες από τις 13 Δεκεμβρίου 2021, Mικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Ρόδο.

»Με τη σύλληψη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι στον ελληνικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί αβάσιμες ειδήσεις και αξιολογήσεις με στόχο την άσκηση πίεσης στο κοινό και στη δικαιοσύνη.

»Στην ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες στη Ρόδο, καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Ακόμα και το δικαίωμα υπεράσπισης έχει παραβιαστεί με τις διαδικαστικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας και η δικαστική επιτροπή έδρασαν με προκατειλημμένη στάση.

»Το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση δημοσιεύτηκε στον ελληνικό Τύπο πριν καν ανακοινωθεί, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την παρατυπία της διαδικασίας.

»Για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το ελληνικό και διεθνές δίκαιο».

Σχετικά άρθρα