Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από την Γερουσία η πώληση F-35 στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από την Γερουσία η πώληση F-35 στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρόμπερτ Μενέντεζ, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ και Ελλάδας είναι «ένα βήμα» πριν γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους, αφού ο Αμυντικός Προϋπολογισμός για το 2022, στον οποίο περιλαμβάνεται ως τροπολογία, πήρε το «πράσινο φως» και εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Η Αμυντική – διακοινοβουλευτική εταιρική σχέση ΗΠΑ και Ελλάδας προβλέπει μεταξύ άλλων την αμερικανική στήριξη για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επίσπευση πώλησης των μαχητικών F-35.

Η συμφωνία που φέρει τον τίτλο «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ Ελλάδος» είχε εισαχθεί το καλοκαίρι από τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Να σημειωθεί, ότι με την αμυντική συμφωνία οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εκφράζουν την υποστήριξή τους στον EastMed και υπογραμμίζουν ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ασφάλειας και της ευημερίας της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα