Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Θρηνούμε περισσότερους νεκρούς από όταν δεν είχαμε εμβόλια

Γεροβασίλη: Θρηνούμε περισσότερους νεκρούς από όταν δεν είχαμε εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κρατικός Προϋπολογισμός, Όλγα Γεροβασίλη, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται και είμαστε χειρότερα από κάθε άλλη στιγμή της πανδημίας, από όταν δεν είχαμε εμβόλια και από όταν δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό.

»Εκατό νεκροί την ημέρα περίπου. Χθες 130, 19.475 θάνατοι μέχρι σήμερα και εκατοντάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», τόνισε στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η κυβέρνηση, παρά την πανδημία και παρά την κρίση ακρίβειας, ήδη από τον Ιούνιο έχει δεσμευτεί με το μεσοπρόθεσμο για δημοσιονομική προσαρμογή 9 μονάδων, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «Αντίστοιχη δημοσιονομική προσαρμογή με το 2013 που ήταν το σκληρότερο έτος των μνημονίων.

»Και βεβαίως, μέσα σε αυτή τη λογική προφανώς οι αναγκαίες δαπάνες βαπτίζονται αχρείαστες.

»Έτσι περικόπτει 821 εκατομμύρια από το υπουργείο Υγείας.

»Καταργεί τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, αφού η πανδημία “τελείωσε”».

«Και ταυτόχρονα, ο “ερασιτέχνης εντατικολόγος” Πρωθυπουργός δηλώνει ότι: “όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς οι οποίοι νοσηλεύονται εντός των μονάδων”.

»Αυτό το σχόλιο, αν δεν λέει αρκετά για τον Πρωθυπουργό, προφανώς λέει πολλά για τις ΜΕΘ», συμπλήρωσε.

Η βουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη ότι ψεύδεται, καθώς, όπως υποστήριξε η βουλευτής, «Με την μελέτη που αποκαλύφθηκε χθες ότι την έχει στα χέρια του από τον Μάιο, από τους κκ. Λύτρα και Τσιόδρα, σύμφωνα με την οποία η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

»Και βεβαίως με 40% αυξημένη επίσης θνητότητα στις μονάδες εκτός ΜΕΘ, θα είχαν ζήσει δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι εάν είχαν τη σωστή φροντίδα».

«Το 2021 οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή.

»Στερούνται την αξιοπρεπή περίθαλψη σε απλές κλίνες και την πρόσβαση σε εντατικές μονάδες όταν είναι απαραίτητο.

»Το ΕΣΥ έχει γονατίσει, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι στην τύχη της, τα χειρουργεία σε μεγάλο βαθμό είναι σε αναστολή, το υγειονομικό προσωπικό μειωμένο και εξουθενωμένο.

»Στην κυβερνητική αντι-επιστημονικότητα, βεβαίως, ουκ έστιν τέλος:

»Στην αρχή της πανδημίας η Κυβέρνηση μας έλεγε, σας θυμίζω, ότι δεν χρειάζονται μάσκες (επειδή τότε δεν είχαμε, στη συνέχεια βέβαια άρχισαν οι αναθέσεις, άρα χρειαζόταν).

»Μετά, η Κυβέρνηση είπε το αδιανόητο ότι: “αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε, λέει, περισσότερες απώλειες ανθρώπων”.

»Και βέβαια ότι “στα σχολεία και στα ΜΜΜ δεν κολλάει”», «στις ΜΕΘ δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά “διαλογή” και άλλα ευφάνταστα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Γιατί ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο είναι διπλάσιος από την υπόλοιπη Ευρώπη;

»Γιατί η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια, με την μεγαλύτερη τιμή ρεύματος;», διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως:

«Έβγαλε την Χώρα απ’ τα Μνημόνια, εξασφάλισε 37 δισ. μαξιλάρι και την πρόσβαση στις αγορές χρήματος με χαμηλό επιτόκιο.

»Επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατήργησε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό, αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, έδωσε 13η σύνταξη και σοβαρό κοινωνικό μέρισμα.

»Εξασφάλισε την πρόσβαση 2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών στα νοσοκομεία.

»Στήριξε το ΕΣΥ, το οποίο επίσης τότε, βρήκε σε διάλυση».

«Κι αν εξακολουθούσε να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε στηρίξει την οικονομία εμπροσθοβαρώς και όχι καθυστερημένα και ούτε ατελώς, όπως έπραξε η Κυβέρνηση.

»Θυμίζω τις κοστολογημένες προτάσεις μας από την αρχή της πανδημίας “Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ”, προτάσεις που η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί, δήθεν τότε κρατούσε τα χρήματα για αργότερα, για να έχει πόρους να βγάλει πέρα όλη τη πανδημία», είπε.

«Έχει τεράστια ευθύνη η ΝΔ για τον εναγκαλισμό με τους πατριδοκάπηλους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

»Είναι οι ίδιοι που σήμερα εγκληματούν ως δήθεν “θεματοφύλακες” του Συντάγματος.

»Αντί για να πείσει για τον εμβολιασμό, έφτιαξε τη “Λίστα Πέτσα”, που τα γνωστά “διαμάντια” αποκαλύπτονται στην Εξεταστική.

»Και φυσικά, θα είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ με ΜΕΘ και με προσωπικό οι ΜΕΘ από την πρώτη στιγμή.

»Δεν είναι πολυτέλεια το ΕΣΥ για εμάς, είναι αναγκαίο», υπογράμμισε.

«Και φυσικά θα υπήρχαν ασφαλή υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πύκνωση δρομολογίων ακόμη και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.

»Θα στηρίζαμε την κοινωνία στο κύμα ακρίβειας, για το οποίο προειδοποιούσαμε από τον Μάϊο.

»Η κυβέρνηση μετά τη ΔΕΘ άρχισε κάτι να ψελλίζει.

»Θα είχε συμβεί η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα ελάχιστα επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά επίπεδα.

»Συνοπτικά, γιατί είναι και πολλά άλλα:

»Δεν θα είχαμε κηρύξει το τέλος της πανδημίας και δεν θα στραγγαλίζαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στα ζητήματα Ασφάλειας, που ήταν η κύρια ατζέντα της ΝΔ.

«Εκτός από το ότι οι πολίτες βιώνουν απόλυτη Ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

»Με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος για τις παράνομες ταυτότητες, διαβατήρια κτλ απ’ την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων (υπηρεσία που θυμίζω ότι επί των ημερών μας αναβαθμίστηκε), θέλω να πω ότι η Ασφάλεια της χώρας δεν σημαίνει “Νόμος και Τάξη”, ούτε Τρόμος και Πάταξη.

»Η εικόνα της χώρας διεθνώς πρέπει να είναι μιας ασφαλούς και αξιόπιστης χώρας.

»Και όχι οι διεθνείς κακοποιοί να κυκλοφορούν, όπως λέγεται και γράφεται, με ελληνική ταυτότητα Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές ματαίωσε τον διαγωνισμό για τις ασφαλείς νέες ταυτότητες και τα έγγραφα ασφαλείας.

»Άλλαξε τους όρους του διαγωνισμού, νόθευσε τον ανταγωνισμό και εκτίναξε το κόστος (ακούγεται ότι και μέχρι 800 εκατομμύρια από 515).

»Και ενώ από το 2021 θα έπρεπε να έχουμε τις νέες ταυτότητες και διαβατήρια σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, δεν υπάρχει ούτε ανάδοχος.

»Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πόσο μπορούν τέτοια κυκλώματα πλαστών εγγράφων κτλ να διακινούνται.

»Και τι σημαίνει αυτό για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, για το πόσο και αν θεωρείται ασφαλής χώρα.

»Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, τα οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς δεν λαμβάνει υπόψιν.

»Και φυσικά, να μη μιλήσω, για τις 5 δισ. αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της ΝΔ.

»Με νυχτερινές τροπολογίες για να πληρωθεί ο Κοντολέοντας χωρίς να έχει εμφανές έργο και με αρνητική τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις 200 εκκαθαρίσεις στην ΕΥΠ προκειμένου να γίνει η “Δεξιά” ΕΥΠ», σημείωσε.

«Ο κ. Χατζηδάκης δεν ξέρω τι θα κάνει με τους 200 διευθυντές του ΕΦΚΑ.

»Θα τους αντικαταστήσει με manager; Και το κομματικό κράτος να κάνει πάρτι.

»Το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία περιορίζονται.

»Και η χώρα πρέπει να αλλάξει ρότα. Με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που μόνο μια προοδευτική Κυβέρνηση μπορεί αυτό να το διασφαλίσει», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά άρθρα