Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρήματα στην πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ – Τι αποκάλυψε ο Σπίρτζης

Χρήματα στην πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ – Τι αποκάλυψε ο Σπίρτζης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης,

Έγγραφο – φωτιά  κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπολύοντας ευθείες «βολές» για τη «νυχτερινή, κατάπτυστη, απαράδεκτη τροπολογία για την ΕΥΠ».

«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια ούτε με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις με τροπολογίες της Παρασκευής βράδυ», τόνισε.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο Χρ. Σπίρτζης, η κυβέρνηση «παγώνει» γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με νυχτερινή τροπολογία εξοφλεί την πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, παρόλο που το Νομικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, τόνισε:

«Όταν ήταν υπουργός δικαιοσύνης το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε με διαγωνισμό μία σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω.

»Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και έληξε τον Νοέμβριο του 2019.

»Συνέχισε όμως η εταιρεία να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες χωρίς σύμβαση.

»Τον Νοέμβριο του 19, οι επιτροπές που είχαν οριστεί από τη σύμβαση από τη Νέα Δημοκρατία επί κυβέρνησης Σαμαρά σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο.

»Δυόμισι χρόνια κυβέρνηση δεν ξέρω με ποιου εντολή, εσείς θα μας πείτε, η εταιρεία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες».

Και εν συνεχεία διαμήνυσε: «Και φέρνετε με νόμο τώρα, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που είναι απορριπτική -την καταθέτω- για να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς θέλετε να προχωρήσετε με νόμο.

»Απαράδεκτο, πλήρης αδιαφάνεια κ. Υπουργέ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

»Καταθέτω και την αρχική σύμβαση την οποία υπογράφει ο τότε υπουργός Χ. Αθανασίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Παναγιώτης Κοντολέων Διοικητής της ΕΥΠ!».

Η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύεται ως «εκκαθαριστική επιχείρηση ανεπιθύμητων» στην ΕΥΠ καθώς προβλέπει τη μετάταξη του προσωπικού της ΕΥΠ που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε «οργανωτικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας».

»Και αυτό συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα!

»Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια ούτε με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις με τροπολογίες της Παρασκευής βράδυ.

»Δεν θα αφήσουμε και κάντε ό,τι θέλετε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο.

»Και δεν θα αφήσουμε να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις.

»Δεν θα το αφήσουμε εμείς και ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας και ελπίζουμε πως δεν θα αφήσετε κι εσείς συνάδελφοι της ΝΔ αυτόν τον ξεπεσμό και το κατάντημα για τη δημοκρατία την εθνική ασφάλεια και τη διαφάνεια», κατέληξε ο Χρ. Σπίρτζης.

Δείτε το έγγραφο

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή:

Σχετικά άρθρα