Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Θα συζητηθεί το θέμα των Βαρωσίων

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Θα συζητηθεί το θέμα των Βαρωσίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κατάρ, Κυπριακό Ζήτημα, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι, Νίκος Δένδιας, Σουηδία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, την Κεντρική Ασία και τη μετεκλογική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» θα συζητηθεί το θέμα των Βαρωσίων, καθώς και η κατάσταση στη Λευκορωσία και στην Αιθιοπία.

Ειδικά ως προς το πρώτο θέμα, οι συμμετέχοντες υπουργοί θα συζητήσουν σχετικό κείμενο επιλογών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις αντίδρασης της ΕΕ στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στα Βαρώσια.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι.

Στο περιθώριο του ΣΕΥ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Ανν Λίντε.

Σχετικά άρθρα