Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας από Αλεξανδρούπολη: «Θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη»

Νίκος Δένδιας από Αλεξανδρούπολη: «Θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη Θράκη και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της επίσκεψής του στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Όπως κατέστησε εξαρχής σαφές, «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση» και συνολικά για τη θρακιώτικη κοινωνία και για την ελληνική κοινωνία.

«Είχαμε από την αρχή, από το 2019, τρεις κατευθυντήριους άξονες», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ο πρώτος είναι ο αμυντικός άξονας.

»Αυτός, νομίζω, με τις δύο Συμφωνίες που υπογράψαμε με τις ΗΠΑ, την MDCA και την τροποποιητική της, υπηρετείται απολύτως.

»Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μπει μέσα στους σχεδιασμούς, και υπηρετεί με τον τρόπο αυτό, με την πιο καθαρή έννοια, το ελληνικό, το εθνικό συμφέρον.

»Από εκεί και πέρα, υπάρχει το εμπορικό, το οικονομικό κομμάτι.

»Αυτό το λιμάνι θα εξελιχθεί, θα γίνει ένα λιμάνι εισόδου στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, και θα παίξει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για την πόλη και την περιοχή στα χρόνια που έρχονται.

»Και το τρίτο, καθόλου μικρότερο, είναι το ενεργειακό.

»Το υγροποιημένο αέριο, ο νέος σταθμός ο οποίος θα φτιαχτεί λίγα μίλια από εδώ, και η διασύνδεση με τον ΤΑΡ, θα οδηγήσει στο να γίνει η Αλεξανδρούπολη, στο να γίνει η Θράκη, ένας νέος ενεργειακός κόμβος.

»Και όλο αυτό συνολικά υπηρετεί το νέο όραμα για την πατρίδα μας.

»Διασυνδεδεμένη, αμυντικά ισχυρή, κυρίαρχη, με ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μια ακμάζουσα Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά άρθρα