Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε δείπνο στους Μητροπολίτες και στους Μουφτήδες της Θράκης

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε δείπνο στους Μητροπολίτες και στους Μουφτήδες της Θράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εκκλησία της Ελλάδος, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Νίκος Δένδιας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη -Πέμπτη και Παρασκευή- και ξεκίνησε παραθέτοντας δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες Θράκης και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες Θράκης.

Βεβαίως -πρέπει να σημειωθεί- ότι οι Μουφτήδες δεν είναι ιερείς αλλά δικαστές.

Το Ισλάμ είναι μία θρησκεία δίχως ιερατείο. Μουφτής σημαίνει ο θεολόγος «ερμηνευτής του [θρησκευτικού] νόμου» της Σαρία.

Για αυτό δεν πρέπει να «παρασυρόμαστε» όταν ο Ερντογάν ζητά να ισχύσει για τους μουφτήδες της Θράκης ό,τι και για το Οικ. Πατριαρχείο.

Το αίτημά του είναι ανυπόστατο -και κουτοπόνηρο βεβαίως- επειδή οι πρώτοι είναι τοπικοί μουσουλμάνοι ιερο-δικαστές ενώ το δεύτερο είναι οικουμενικό ιερατείο.

Πρόκειται δηλαδή για εντελώς διαφορετικά αξιώματα, ιδιότητες και θεσμούς.

Βεβαίως ο Τούρκος πρόεδρος, επειδή περνιέται για «πανέξυπνος», νομίζει ότι μπορεί να μας παρουσιάσει τους μουφτήδες για ιερείς. Νομίζει ότι εμείς δεν ξέρουμε από Ισλάμ…

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Παρέθεσα δείπνο στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στην Αλεξανδρούπολη, σε πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού, στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές των Μουφτειών της Θράκης.

»Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας».

Πολύ συμβολικά μητροπολίτες και μουφτήδες έκατσαν εναλλάξ στο τραπέζι, δημιουργώντας την εικόνα μιας αρμονικής αλύσου μεταξύ των δύο θρησκειών υπό την κοσμική εξουσία.

Σχετικά άρθρα