Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξύλο» ΚΚΕ σε Πλεύρη, Οικονόμου και λοιπούς: Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;

«Ξύλο» ΚΚΕ σε Πλεύρη, Οικονόμου και λοιπούς: Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Υπουργείο Υγείας,

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζει τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και το υπουργείο Υγείας για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους διασωληνωμένους ασθενείς που μένουν εκτός ΜΕΘ.

«Αντί η κυβέρνηση κι ο υπουργός Υγείας να κουνάνε το δάκτυλο, θα πρέπει να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα:

»Είναι fake news οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

«Είναι fake news η αναβολή χειρουργείων κι άλλων θεραπειών, γιατί δεν υπάρχει κάλυψη εντατικής και γιατί έχει φρακάρει το δημόσιο σύστημα Υγείας;

»Ή μήπως είναι fake news το ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Υγείας, αντί να επιταχθεί, αποτελεί από μόνος του ένα “VIP σύστημα υγείας” με τεράστια κέρδη ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Τι έχει συμβεί

Για fake news έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για τη διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης».

Αναφορά την οποία θα καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, συντάσσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ με τη νομική σύμβουλό της.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο της παρέμβασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Τις καταγγελίες έχει απορρίψει ως ψευδέστατες αναφορές ο υπουργός Υγείας,

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να ενταχθούν οι εν λόγω καταγγελίες στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές σχετικά με θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σχετικά άρθρα