Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας διαμήνυσε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορεί να είσαι και με τη Δεξιά και με την Δημοκρατική Παράταξη»

Ο Τσίπρας διαμήνυσε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορεί να είσαι και με τη Δεξιά και με την Δημοκρατική Παράταξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοκρατική Παράταξη, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ήπειρος TV, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν σχολιάζει και δεν κριτικάρει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην συνέχεια ξεδίπλωσε την στρατηγική που θα ακολουθήσει απέναντι στο νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί.

«Δημοκρατική παράταξη σημαίνει μέτωπο απέναντι στη δεξιά, δεν μπορεί να είσαι και με τη Δεξιά και με την Δημοκρατική Παράταξη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έθεσε το διακύβευμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως οι δύο υποψήφιοι δεν θα πρέπει να μιλούν μόνο για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση «για την πανδημία, για την ακρίβεια, για το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό, τις εργασιακές σχέσεις που έχουν γίνει ζούγκλα, για την αδιαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος που μέσα σε 18 μήνες πανδημίας σχεδόν 5 δισ. έχουν δοθεί σε ημέτερους είτε με απευθείας αναθέσεις είτε με κλειστό διαγωνισμό».

Παράλληλα έκανε και άνοιγμα προς τον νέο αρχηγό που θα προκύψει από τις εκλογές την Κυριακή.

«Για εμένα το κρίσιμο είναι ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή και πρέπει να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά αφήνοντας πίσω μία καταστροφική περίοδο με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Επίθεση σε Λοβέρδο

Χωρίς να τον κατονομάσει ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είχε απορρίψει οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που βγάζει η κάλπη.

»Και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι όλες αφορούσαν έναν υποψήφιο που είχε ιδιαίτερα ευμενή μεταχείριση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και το σύστημα Μαξίμου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να πάρει θέση με ποιο από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία θα στηρίξει.

«Στο τέλος της ημέρας νομίζω το κρίσιμο διακύβευμα έχει να κάνει με την καθημερινότητα των ανθρώπων, τι προτείνεις για τη διακυβέρνηση και νομίζω ότι αργά η γρήγορα ένα κόμμα το οποίο δεν μπορεί να διεκδικήσει μόνο του τη διακυβέρνηση, θα κληθεί εκ των πραγμάτων να πάρει θέση, με ποιον από τους δύο».

Για τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τον δρόμο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που άνοιξαν τις πόρτες στην κοινωνία για τις εσωκομματικές τους διαδικασίες.

«Είναι άλλο να πηγαίνει κανείς να ψηφίζει για αρχηγό ενός κόμματος από ενδιαφέρον αλλά να μην συμμετάσχει σε αυτό, και άλλο να είναι μέλος που παίρνει μέρος στις αποφάσεις του κόμματος.

»Για εμάς έχει αξία ότι έχουμε διπλασιάσει τα μέλη μας. Και έχω στόχο με το συνέδριό μας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία».

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε για ακόμη μια φορά να τις ζητήσει ακολουθώντας την στρατηγική του «ώριμου φρούτου» ωστόσο υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία.

«Όσο περνάει ο καιρός, θα γίνεται αίτημα της κοινωνίας οι εκλογές.

»Γνωρίζω πολύ καλά ότι ένας Πρωθυπουργός πάει σε πρόωρες εκλογές για δύο λόγους.

»Είτε γιατί είναι απολύτως βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί προβλέπει ότι τα πράγματα έχουν σκουρύνει τόσο πολύ που θέλει να προλάβει την κατάρρευση.

»Ο κ. Μητσοτάκης έχει απομακρυνθεί απόλυτα από το πρώτο ενδεχόμενο και προσεγγίζει το δεύτερο.

»Αν κάνει πρόωρες εκλογές θα κάνει για να αποφύγει την κατάρρευση, όχι γιατί θα είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει, αυτό το σενάριο έχει τελειώσει».

Σχετικά άρθρα