Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Λίστα Πέτσα»: «Ο επικεφαλής της Initiative παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Λίστα Πέτσα»: «Ο επικεφαλής της Initiative παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ελευθερία Τύπου, Εξεταστική Επιτροπή, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο επικεφαλής της Initiative, η οποία μοίρασε τα εκατομμύρια της «λίστας Πέτσα» παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και ενέκρινε ποια ΜΜΕ θα μπουν σε αυτή και ποια θα αποκλειστούν. Αιχμηρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κατάθεση του Μιχάλη Γκάλγκου, επικεφαλής της εταιρείας Initiative, η οποία είχε επιφορτιστεί με το έργο να μοιράσει τον πακτωλό χρημάτων από τη «λίστα Πέτσα», συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο μάρτυρας ομολόγησε ότι ο κατάλογος των ΜΜΕ που θα πάρουν χρήματα ή θα αποκλειστούν επελέγη και εγκρίθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, δηλαδή τον ίδιο τον Στέλιο Πέτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αιχμηρή ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ο επικεφαλής της Initiative, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο και σημειώνει ότι «το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στέλιο Πέτσα».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή.

»Ο επικεφαλής της εταιρίας Initiative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο!

»Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

»”Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε”, είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Initiative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.

»Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

»Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

»Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ. Πέτσα».

Δείτε βίντεο από την Εξεταστική:

Σχετικά άρθρα