Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης από το Ισραήλ αναφέρθηκε στη σημασία του EastMed Gas Forum (EMGF)

Ο Μητσοτάκης από το Ισραήλ αναφέρθηκε στη σημασία του EastMed Gas Forum (EMGF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ενέργεια, Ισραήλ, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ναφτάλι Μπένετ, Νίκος Αναστασιάδης, Φόρουμ για το Φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο (EMGF),

Εξαιρετικές όσο ποτέ άλλοτε χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα καθώς και στις προοπτικές για την περίοδο μετά την πανδημία, σημειώνοντας πως η χώρα προσδοκά ακόμα περισσότερες επενδύσεις από το Ισραήλ.

Εστίασε παράλληλα στη στρατηγική συμμαχία των χωρών ενώ μιλώντας για την πανδημία είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και με την ενισχυτική δόση.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι τρεις ηγέτες θα έχουν τη ευκαιρία να συζητήσουν για το θέμα της κλιματικής αλλαγής υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα για την Ελλάδα.

Επ’ αυτού ευχαρίστησε τους ηγέτες του Ισραήλ και της Κύπρου για τη βοήθεια που παρείχαν στη χώρα μας για την κατάσβεση των πυρκαγιών το καλοκαίρι.

Δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσουν για τα θέματα της ενέργειας ενώ έκανε αναφορά στη σημασία του EastMed Gas Forum (EMGF), ως ένα μηχανισμού συνεργασίας και συντονισμού των χωρών της περιοχής, αναγνωρίζοντας τη σημασία του φυσικού αερίου στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ανέφερε πως προέβη σε προκλητικές ενέργειες στην θαλάσσια οικονομική ζώνη της Κύπρου ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε ότι μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή που θα σέβεται όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα προβλέπει κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων καθώς και απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 14:00 και μετά:

Σχετικά άρθρα