Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έβρος: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του από τους Τούρκους

Έβρος: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του από τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αστυνομία, Έβρος, Τουρκία,

Ο αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στον Έβρο, φαίνεται πως πέρασε τα σύνορα με τη σύντροφό του, η οποία κρατείται επίσης στην Ανδριανούπολη.

Έτσι εκτός από τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού, την οποία μεταδώσαμε νωρίτερα, οι Τούρκοι συνέλαβαν και τη γυναίκα που τον συνόδευε από την πλευρά της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα «Evros-news.gr» το ζευγάρι είχε πάει εκδρομή στην τουρκική πλευρά και καθώς που επέστρεφαν σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθη έπειτα από έλεγχο Τούρκων συνοριοφυλάκων με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε επαφές με την ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εξακριβώσει τι έχει συμβεί, αλλά και να ελευθερώσει τους δύο Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Έβρου «Evros-news.gr», τα κινητά των δύο Ελλήνων, του αστυνομικού του και της συντρόφου του, παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Σε άλλη ιστοσελίδα της περιοχής, την evrosonlin.gr, αναφέρεται πως το ζευγάρι έχει αφεθεί ελεύθερο και διαμένει σε ξενοδοχείο της Ανδριανούπολης, ώσπου να ελεγχθούν τα κινητά τους τηλέφωνα από τις τουρκικές Αρχές.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο 41χρονος αστυνομικός «οδήγησε με το αυτοκίνητό του ως την Αδριανόπουλη, συνοδευόμενος από την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό».

«Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

«Ο (αστυνομικός) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν.

»Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας.

»Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφεραν επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τι υποστηρίζει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας πως άρχισαν οι έρευνες από τη στιγμή που ο αστυνομικός δεν παρουσιάστηκε στην πρωινή του βάρδια στο Α.Τ. Φερρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

»Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

»Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

»Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Σχετικά άρθρα