Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο: «Οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν μεγάλη γεωπολιτική σημασία»

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο: «Οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν μεγάλη γεωπολιτική σημασία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Βίντεο, Καθολική Εκκλησία, Νίκος Δένδιας, Πάπας Φραγκίσκος, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τη Δευτέρα στις 11.15.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είπε:

«Είχα τη μεγάλη τιμή σήμερα εξ ονόματος της Ελληνικής Κυβέρνησης να προπέμψω και να αποχαιρετήσω τον Πάπα Φραγκίσκο μετά τη διήμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα.

»Η επίσκεψη του Πάπα είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα, διότι ανέδειξε το σημαντικό και θετικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

»Προστατεύει και νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, για τον ανθρώπινο πόνο.

»Η επίσκεψη του Ποντίφικα πέτυχε αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλη την Οικουμένη.

»Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένα παράλληλο κέρδος.

»Το Βατικανό είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας με μεγάλη επιρροή και εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στο σύνολο του κόσμου και με μια τεράστια σημασία στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά, που ενδιαφέρει τη χώρα μας.

»Κατά τούτο, λοιπόν, οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν και μια μεγάλη γεωπολιτική σημασία.

»Και σήμερα μετά από αυτή την επίσκεψη, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο».

Με αφορμή την ονομαστική γιορτή του ΥΠΕΞ:

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «μοιράστηκε» στο Twitter και μία συζήτηση που είχε με τον Ποντίφικα με αφορμή την ονομαστική του εορτή:

«Κατά την αναχώρηση του Ποντίφικα και με αφορμή την ονομαστική μου εορτή, είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και για την επίσκεψή μου στο παρελθόν στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου και υπάρχει ορθόδοξο παρεκκλήσι», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Δένδια στους δημοσιογράφους:

Σχετικά άρθρα