Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας στο ΝΑΤΟ: Ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτ. Βαλκάνια

Νίκος Δένδιας στο ΝΑΤΟ: Ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτ. Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Νορβηγία, Ολλανδία, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στη Ρίγα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι συζητήθηκε το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, όπου «είχα την δυνατότητα να αναπτύξω τις απόψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης» για την ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξήγησε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή τους πορεία.

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «είχα διμερείς συναντήσεις με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας και με τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας».

Υπάρχουν πολλά κοινά, διαπίστωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, μεταξύ των οποίων και τα θέματα του Δικαίου της Θάλασσας που μπορούν και πρέπει να συζητηθούν.

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Δένδιας ακολουθεί συνάντηση που έχει να κάνει με την υποσαχάρια Αφρική, με το Σαχέλ, υπό την προεδρία του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, όπου συμμετέχουν «οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν διπλωματική, επαναλαμβάνω, διπλωματική παρουσία στην υποσαχάρια Αφρική».

Επί της ευκαιρίας ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα άνοιξε πρόσφατα ελληνική Πρεσβεία στη Σενεγάλη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θα συζητήσουμε τις προκλήσεις ασφαλείας που παρουσιάζει η υποσαχάρια Αφρική για την Ευρώπη και το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα, ανθρωπιστικά καταρχήν, αλλά και προβλήματα τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό, που εκπηγάζουν από αυτή την περιοχή», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα