Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο Πλεύρης έλεγε πριν 20 ημέρες ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο Πλεύρης έλεγε πριν 20 ημέρες ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Εμβόλιο, Θάνος Πλεύρης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Υγείας,

Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεών τους περί αντισυνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρωτολογία του για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Επί μήνες θέλατε να πείσετε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί επιλογή.

»Ο κ. Πλεύρης επιχειρηματολογούσε πως είναι αντισυνταγματικός.

»Και τώρα έρχεστε να επιβάλλετε την αντισυνταγματικότητα. Τα λέγατε πριν από 20 μέρες.

»Εσείς κ. Μητσοτάκη βάλλατε εναντίον κάθε σκέψης για υποχρεωτικότητα.

»Στις 3 Νοεμβρίου στο MEGA λέγατε “κρίναμε ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει τα όριά της” και ότι “όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε τόσο μεγαλύτερες οι αντιδράσεις”.

»Στις 18 Οκτωβρίου λέγατε “δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους, δεν πρόκειται να υποβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς”.

»Ο κ. Πλεύρης έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα προσκρούει στο Σύνταγμα, το ΣτΕ και την Επιτροπή Βιοηθικής.

»Είσαστε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας.

»Είστε σε πανικό, μία άσπρο μία μαύρο», τόνισε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα είπε:

– Είσαστε μία κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας. Είστε σε πανικό, μία άσπρο μία μαύρο.

– Δεν μπορεί ηθικά αυτός που εξετάζει το πιστοποιητικό από έναν πολίτη να είναι ανεμβολίαστος, τότε που σας λέγαμε αυτά μας βάζατε θέμα αντισυνταγματικότητας.

– Η απόφαση που παίρνετε εγκυμονεί κινδύνους και για την κοινωνική συνοχή, που είναι απαραίτητη για την πανδημία που δεν τελειώνει εδώ, αλλά και στην έξαρση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας.

– Εφαρμόζετε ένα μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε με ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας. Άλλο είναι το κατοστάρικο για μία σύνταξη 500 ευρώ και άλλο για έναν πολίτη άνω των 60 που έχει μεγάλα εισοδήματα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς τους δικαιώματος άρνησης για τους ευκατάστατους.

– Γελάτε γιατί τώρα ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν πολίτες που είναι εξαρτημένοι από την πενιχρή τους σύνταξη.

– Αυτός που είναι 59 χρονών σήμερα και είναι αναγκαίο να τον πείσουμε να εμβολιαστεί και ο οποίος έχει ενστάσεις ή έλλειμμα ενημέρωσης; Αυτός που έιναι κάτω των 60 και είχε ενστάσεις πώς θα αντιδράσει; Τον κάνετε αρνητή στο τετράγωνο και του λέτε δώσε ένα κατοστάρικο και ξεμπέρδεψες.

– Είπατε ότι το 100ρικό θα είναι αντίτιμο υγείας. Φέρνετε προϋπολογισμό που κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας και λέτε ότι το 100άρι αυτό θα ενισχύσει το ΕΣΥ.

– Την ώρα που μιλάμε το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. Την ώρα που μιλάμε 150 ανθρώπους είναι εκτός ΜΕΘ σε χειρουργικά κρεβάτια πρόχειρα διασωληνωμένοι. Δώστε μας τα στοιχεία. Πόσοι από τους ανθρώπους που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ καταφέρνουν να επιβιώσουν; Πόσοι είναι σε ημερήσια βάση οι θάνατοι εκτός κλινών ΜΕΘ.

– Αν αύριο το πρωί με έναν μαγικό τρόπο καταφέρναμε να εμβολιάσουμε τους πάντες, το επόμενο δίμηνο η δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ θα ήταν ίδια, γιατί το τείχος ανοσίας θέλει δύο μήνες. Άρα θα περάσουμε μαύρα Χριστούγεννα. Σας απασχολεί ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χάσουμε ακόμα 2.000 ανθρώπους ως τα Χριστούγεννα; Θα πάρετε έκτακτα μέτρα; Θα προχωρήσετε επιτέλους σε ενίσχυση του ΕΣΥ;

– Έχουμε 150 ανθρώπους πρόχειρα διασωληνωμένους σήμερα. Είναι υποχρέωσή μας να ενδιαφερθούμε για αυτό. Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και όσες μονάδες υπάρχουν. Αξιοποιήστε τις κλίνες και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

– Προσλάβετε τώρα γιατρούς, έστω τώρα. Λέτε ότι δεν μπορούμε να προσλάβουμε, ότι χρειάζονται δύο και τρία χρόνια. Πέρυσι πώς προσλάβατε 200 με διαδικασίες fast track. Λέτε ότι δεν υπάρχουν γιατροί, λέτε ψέματα. Στη χθεσινή μου συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ που έδωσαν αναλυτικά στοιχεία. Οι άνθρωποι αυτοί που δίνουν τη μάχη μου είπαν ότι πρόκειται για αριθμό σχεδόν 800 γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες αναμένοντας το διορισμό τους. Γιατί δεν τους παίρνετε, γιατί δεν κάνετε μία μόνιμη πρόσληψη τώρα αμέσως; Σας καλώ να πάμε μαζί να συναντήσουμε τους γιατρούς και να δούμε εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.

– Έχετε αφήσει το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και επενδύετε στην λογική της υποχρεωτικότητας και της ατομικής ευθύνης.

– Δεν προσλαμβάνετε γιατρούς, γιατί όπως είπε ο κ. Πέτσας αν δίναμε χρήματα για γιατρούς και ΜΕΘ θα πετούσαμε τα λεφτά σε μία μαύρη τρύπα. Είπε ο κ. Σκέρτσος ότι είναι πολυτέλεια να έχουμε πολλές κλίνες, γιατί μετά δεν θα τις χρειαζόμαστε.

– Απευθύνω έκκληση για να ανταποκριθούμε στην έκτακτη συνθήκη. Αφήστε τον αυταρχισμό και προχωρήστε στα απαραίτητα μέτρα για αποκλιμάκωση της αύξησης των κρουσμάτων.

– πόσο καιρό σας λέμε ότι τα σχολεία είναι κέντρα επώασης του ιού; Και εσείς κάνετε συγχωνεύσεις τάξεων με 29 μαθητές μέσα στην πανδημία για να μην προσλάβετε έναν αναπληρωτή και να αραιώσουμε τις τάξεις. Ο κ. Καραμανλής έκανε τεστ και βγήκε θετικός και έκλεισε ολόκληρη η Βουλή και μία τάξη για να κλείσει θέλει 50+1! Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί αναμεταδίδουν τον ιό στους ηλικιωμένους στα σπίτια; Πόσο μυαλό θέλει αυτό για να το συμφωνήσουμε; Να κλείνει το τμήμα για 3 μέρες όταν υπάρχει κρούσμα και οι μαθητές να επιστρέφουν με τεστ.

– Λέγατε μέχρι πρότινος ότι δεν κολλάει στα ΜΜΜ και στους αστυνομικούς. Και τώρα ενώ δεν έχετε προχωρήσει σε κανένα αναγκαίο μέτρο, δεν προχωρήσατε σε ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό και παίρνετε το πιο ακραίο μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε προοπτική υποβάθμισης για τον εμβολιασμό και κοινωνικό αυτοματισμό.

– Πήρατε καμία πρωτοβουλία να συνεννοηθείτε με τους πολιτικούς αρχηγούς; Μόνο σας ενδιαφέρει να επιτίθεστε στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάρτε πρωτοβουλίες συνεννόησης αντί για καταστολή και σύγκρουση.

– Ο αυταρχισμός κ. Μητσοτάκη είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας. Πολύ φοβάμαι ότι την αποτυχία σας θα την πληρώσουμε ακριβά όλοι.

Δείτε την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα:

Σχετικά άρθρα