Αντίθετος με το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών τάχθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε ένα αντίστροφα προοδευτικό μέτρο.
«Θα προτιμούσα να έχει γίνει κάτι άλλο, με διαφορετική εισαγωγή των μέτρων και των θετικών κινήτρων, τώρα όμως μπροστά στο αδιέξοδο και μπροστά στα διλήμματα του τι σημαίνει αυτό ή στο να κλείσεις πάλι την οικονομία και να γίνει ένα lockdown, το τι σημαίνει να έχεις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, επειδή δεν θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.
»Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.
«Μετά την εξαντλητική ενημέρωση, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τα οφέλη των εμβολίων, δόθηκαν θετικά μέτρα στους νέους, των 18-25, το voucher των 150 ευρώ.
»Θα μπορούσε τον Ιούνιο- Ιούλιο να έχει δοθεί ένα κίνητρο στους συνταξιούχους με μείωση της συμμετοχής για το φάρμακο, που είναι πολύ μεγάλη και δυσβάστακτη.
»Η σύνταξη των 400-500 ευρώ μειώνεται πάρα πολύ, γιατί όλοι παίρνουν φάρμακα σ’ αυτήν την ηλικία» πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος.
Ο ίδιος περιγράφοντας στην ουσία, αλλά χωρίς να το πει, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης αναφορικά με την διαχείρισης της πανδημίας σημείωσε:
«Τώρα φθάσαμε σε αδιέξοδο. Είμαστε ένα μήνα πριν από το τέλος της χρονιάς, με τα νοσοκομεία να πιέζονται πάρα πολύ, με τη Βόρεια Ελλάδα να μην αντέχει, οι γιατροί να είναι στα όριά τους».
Παράλληλα, περιέγραψε και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι γιατροί αναρωτήθηκε πως θα πρέπει να ενεργήσουν σε ένα μήνα από τώρα, «όταν θα έχουν να αποφασίσουν μεταξύ ενός 70άρη που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και ενός 45χρονου που έχει κάνει το εμβόλιο αλλά είναι ανοσοκατασταλμένος και δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο.
»Ποιος θα μπει στη ΜΕΘ όταν βρεθούν μπροστά στο δίλημμα; Γιατί αυτά τα διλήμματα είναι πραγματικά».