Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση

Ο Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Μόσχα έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Επανάσταση του 1821, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μόσχα, Ρωσία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εγκαινίασε στη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία, την έκθεση «Η Ελλάδα κατά την περίοδο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία 1821-1830 μέσα από ρωσικές πηγές».

«Έμεινα έκπληκτος με τα σπάνια ιστορικά κειμήλια που φιλοξενούνται στη “Γαλάζια Αίθουσα”, μέσα από τα οποία είδα το πάθος των Ρώσων εκείνης της εποχής για την Ελληνική Επανάσταση.

»Για τον Καποδίστρια, την Μπουμπουλίνα.

»Αλλά και σπάνιες αυτοκρατορικές γκραβούρες με χάρτες της Ελλάδας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, επισημαίνει πως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ποτέ τη ρωσική συμβολή στον αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Ρώσους φοιτητές που σπουδάζουν σε ελληνόγλωσσα τμήματα Πανεπιστημίων της Μόσχας.

Εξέφρασε μάλιστα τον θαυμασμό του για το πάθος των σύγχρονων Ρώσων φοιτητών για την ελληνική γλώσσα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση.

«Είδα όμως και το πάθος των σύγχρονων Ρώσων φοιτητών που σπουδάζουν σε ελληνόγλωσσα τμήματα Πανεπιστημίων της Μόσχας για την ελληνική γλώσσα.

»Άκουσα νέα παιδιά τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα να μιλάνε τόσο καλά ελληνικά» αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει καταληκτικά στην ανάρτησή του:

«Όπως τότε έτσι και τώρα μας ενώνουν πολλά».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, που διοργανώνουν από κοινού η ελληνική και η ρωσική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα