Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Φίλης, Όλγα Γεροβασίλη, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Αρνητικά σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, επέβαλε 100 ευρώ πέναλτι το μήνα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών από τις 16 Ιανουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, «στοχοποιούν για ακόμη μια φορά τους πολίτες» και κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικότερα τον πρωθυπουργό, για ανευθυνότητα.

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

»Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης», καταλήγει.

Νίκος Φίλης: Μετά τους νέους, στο στόχαστρο και οι ηλικιωμένοι

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για το ίδιο θέμα και ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «Φαίνεται κάτι προσπαθεί να αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης στη νεότερη ιστορία. Πριν λίγες μέρες έγραφα για την αναγκαιότητα της 3ης δόσης και για τα δωρεάν τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Ακόμη, εκφράζει την άποψη ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει «μπόνους» εμβολιασμού στους άνω των 65, αλλά αντιθέτως εξήγγειλε πέναλτι, δείχνοντας, όπως υπογραμμίζει, «την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας».

Προτρέπει μάλιστα τον πρωθυπουργό «να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη εξαγγελία».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Υποστήριξα επίσης ότι με τη ραγδαία επιδείνωση όλων των δεικτών της πανδημίας πρέπει να σκεφτούμε πλέον “έξω από τα τυπικά”, να εξετάσουμε ακόμα και το οικονομικό κίνητρο στους άνω των 65, ένα “bonus” για τον εμβολιασμό, που εξάλλου θα έπιανε διπλά τόπο, αφού θα δινόταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα επιπλέον βοήθημα στις γιορτές -και θα έσωζε ζωές. Και τι εξήγγειλε προ ολίγου στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός;

»Το ακριβώς αντίθετο, “πέναλτι” 100€ αντί για “μπόνους” στους άνω των 65 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί από τις 16 Ιανουαρίου 2022 και μετά.

»Περικοπή της σύνταξης στην πράξη, και μάλιστα κάθε μήνα».

«Πρόκειται», υποστηρίζει ο κ. Φιλης, «για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορωνοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία.

»Επιπλέον, θα έχει περιορισμένο αποτέλεσμα ενώ θα εξαγριώσει πολλούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν, και μαζί και τους συγγενείς τους.

»Την αντιεμβολιαστική δημαγωγία θα βοηθήσει, όχι τη δημόσια υγεία.

»Τώρα χρειάζεται πανστρατιά πειθούς για τον εμβολιασμό και όχι αυταρχισμός.

»Όχι επιχείρηση ενοχοποίησης των ηλικιωμένων, όπως πέρσι είχαν μπει στο στόχαστρο οι νέοι στις πλατείες.

»Να πάνε οι γιατροί πόρτα πόρτα, να μιλήσουν οι ιερείς στις εκκλησίες, να ενημερωθούν τα παιδιά στα σχολεία κι από κει οι οικογένειες».

«Να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη εξαγγελία του ο πρωθυπουργός.

»Πριν τελειώσει η μέρα, όπως είχε υποχρεωθεί να κάνει μέσα σε κατακραυγή, όταν προ μηνών είχε εξαγγείλει τον διπλασιασμό των προστίμων.

»Ζούμε σε κοινωνία όχι σε ζούγκλα. Και όρθιοι, ως κοινωνία, θα βγούμε από την πανδημία. Θα παραμείνουμε άνθρωποι απέναντι στη βαρβαρότητα που επιδιώκουν να μας επιβάλουν», καταλήγει ο κ. Φίλης.

Όλγα Γεροβασίλη: Κυβέρνηση πρωταθλήτρια στην επίρριψη ευθυνών- Πρωταθλήτρια χώρα σε θανάτους

Παράλληλα, με παρέμβασή της σε εκπομπή του ΑΝΤ1, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε για την σοβαρή τροπή προς το χειρότερο που έχει λάβει η πανδημία, τονίζοντας ότι «Η παγκόσμια ρευστότητα δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για την ελληνική κυβέρνηση».

«Ουδείς αμφισβητεί τη ρευστότητα των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο.

»Τα μηνύματα σε σχέση και με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, έχοντας βεβαίως και ως δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η επιστήμη διαμορφώνει εικόνα.

»Διαφαίνεται επίσης σύμφωνα με τις προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας η πιθανή παρουσία μεταλλάξεων με τη συχνότητα εξαμήνου.

»Αναφορικά με τη χώρα μας δε και τη μετάλλαξη Δέλτα προβλέπονται από τους επιστήμονες μερικές χιλιάδες νεκροί μέχρι το τέλος του έτους.

»Συγκεκριμένα περί τους 4.000 ανθρώπους. Τραγικό νούμερο», συνέχισε.

Η κυβέρνηση δεν στήριξε την άρση πατέντας των εμβολίων στο ευρωκοινοβούλιο. Γιατί;

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «προφανώς η πανδημία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και προφανώς το πρόβλημα είναι μεγάλο παγκοσμίως.

»Εφόσον εμβολιασμοί δε γίνονται μαζικά, ταυτόχρονα και παγκόσμια αναμένουμε και εξάρσεις και μεταλλάξεις.

»Το ζήτημα που έχει σημασία να συζητείται και να το “σηκώνει” και η ελληνική κυβέρνηση που όμως είχε αρνητική είναι η άρση της πατέντας προκειμένου να υπάρξει μαζική παραγωγή εμβολίων, ώστε να γίνουν εμβολιασμοί σε χώρες όπως η Αφρική όπου ο εμβολιασμός κινείται στο 2%.

»Σημειωτέον ότι οι έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την άρση της πατέντας των εμβολίων».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και υπάρχουν και είναι εγκληματικές

Όπως υποστήριξε, «Οι ευθύνες για το ότι είμαστε πρωταθλητές στον αριθμό των νεκρών ανά εκατομμύριο είναι πολιτικές γιατί όπως έχει παραδεχτεί η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι πολιτικές.

»Οι ευθύνες ως προς την διαχείριση της πανδημίας στο σύνολό της είναι σαφείς και εγκληματικές: δε γίνεται σωστή ιχνηλάτηση, δεν έχει θωρακιστεί το ΕΣΥ έγκαιρα και επαρκώς με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός των εντατικών, δεν λήφθηκαν μέτρα αποσυμφόρησης στους χώρους συγχρωτισμού (Μέσα μεταφοράς, σχολεία, εργασιακοί χώροι), καθυστέρησαν θεραπείες (τα μονοκλωνικά μόλις έφτασαν στη χώρα μας σε περιορισμένες δόσεις)».

Αδράνεια και επίρριψη ευθυνών σε πολίτες και αντιπολίτευση

Η βουλευτής, επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και αδράνεια.

«Επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση τις άλλες χώρες… Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει κηρυχθεί λήξη της πανδημίας 3-4 φορές αλά Μητσοτάκη, πουθενά δεν εφησυχάζουν, πουθενά δεν παρακολουθούν με “νηφαλιότητα” τους καθημερινούς θανάτους.

»Πουθενά δεν φορτώνουν συνεχώς τις ευθύνες σε λαό και αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

»Πρόκειται περί κυβέρνησης αραχτών! Θα συνεχίσουμε και να προτείνουμε λύσεις και να ασκούμε κριτική ως οφείλουμε», επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικά άρθρα