Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Το μπαλάκι στους ανεμβολίαστους πετάει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο.

Τα δραματικά επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, αλλά και η κίνηση της αγοράς για την περίοδο των εορτών ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις νέων περιοριστικών μέτρων, παρά την χαρακτηριστική… χαλαρότητα στην οποία επιμένει η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών.

Οι αλλαγές στο σχέδιο και η προσαρμογή, έστω και καθυστερημένη, της κυβέρνησης στη νέα πραγματικότητα είχαν λίγο έως πολύ προαναγγελθεί, ωστόσο η λήψη νέων αποφάσεων επισπεύσθηκε, ενώ στο στόχαστρο παραμένουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, στους οποίους πετάνε για ακόμη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών..

Τις ανακοινώσεις, μάλιστα, έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κι ενώ η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιήσει σήμερα νέα συνεδρίαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα σε άλλα, ανακοίνωσε: Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όσους είναι άνω των 60 ετών. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου, ειδάλλως θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 τον μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σχετικά άρθρα