Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατάρρευση του ΕΣΥ με την υπογραφή Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατάρρευση του ΕΣΥ με την υπογραφή Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Νοσοκομείο Παπανικολάου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Για κατάρρευση του ΕΣΥ με την υπογραφή Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφερόμενος στο εξώδικό γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με το οποίο καταγγέλλεται ότι τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Κατάρρευση του κυβερνητικού success story

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αναλγησία της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ και κατάρρευση του κυβερνητικού success story.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι μαρτυρίες των ανθρώπων του δείχνουν πως η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

»Τελευταίο επεισόδιο στην κατάρρευση του κυβερνητικού success story είναι το εξώδικο 36 γιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με το οποίο καταγγέλλουν – για την ακρίβεια επιβεβαιώνουν τις εδώ και καιρό επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι στην απαιτούμενη φροντίδα γιατροί άλλων ειδικοτήτων.

»Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων η Διοίκηση του Νοσοκομείου ορίζει υπεύθυνους παρακολούθησης ασθενών με Covid χειρουργούς και οφθαλμιάτρους!

»Και το Παπανικολάου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.

»Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν τα βολεμένα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια.

»Αρνούνται να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης όλων των δομών υγείας της χώρας (δημόσιων, ιδιωτικών, στρατιωτικών), αρνούνται να θεσμοθετήσουν ένα σοβαρό πλαίσιο κινήτρων για τη στελέχωση του ΕΣΥ και εξαντλούν τον “τσαμπουκά” τους στην επιστράτευση μερικών δεκάδων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, στην πλειονότητά τους χωρίς επαρκή νοσοκομειακή πείρα.

»Ο ανάλγητος κ. Μητσοτάκης δεν συγκινείται από όλα αυτά και αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο, στο έλεος του τέταρτου φονικού κύματος του κορωνοϊού».

Σχετικά άρθρα